Mitt rum

Jag kom pa att jag ju faktiskt inte visat hur jag bor. Tyvarr har jag bara bilder pa mitt rum, sa bilder fran resten av huset kommer en annan dag.

Pa bild nr 1 ligger katten Eric i min sang, dar tillbringar han ungefar 80% av dagen. Pa bild nr 2 ar det positiva Jenn som sitter vid min dator.
 

I veckan visade Anna alla sina smycken som hon ar jattestolt over. Sotnos!

20-23 nov

Nar torsdagskvallen antligen kom hade jag i princip langtat ihjal mig! Jag akte in till Bethnal Green dar jag motte upp Lisa, Susanne och Julie, superkul att ses allihop igen, det var inte igar! =) Vi gick till Brick Lane och hittade en jattemysig pub full med bohemiska poptyper. Dar slog vi oss ner med en stor snacksbricka med temat mellanostern och lite indiska inslag och varsin jordgubbsmohito! Sa mysigt! Bra musik dessutom och en rolig servitris. Pa vagen tillbaka till tunnelbanan sag vi en liten shop som hette Dhaka Corner och i och med att alla utom Julie varit i Bangladesh och Dhaka ar landets huvudstad var vi ju tvungna att titta in. Efter 1 min var Susanne mitt inne i en konversation pa bangla med butiksinnehavaren och plotsligt stod vi andra och pratade Bangladesh med en jattetrevlig bengal.

Da jag kom hem strax efter tolv satt Jon och Sheena och kollade pa Mamma Mia och det var jag ju sa klart tvungen att joina!
  

Pa fredagen kom Susse och Lisa over for att lamna lite vaskor. Mia var i skolan men Anna visade sig som tur var fran sin allra basta sida! Efter ett tag akte vi in till Camden dar vi spenderade manga timmar. Vi fyndade lite allihopa och det roligaste var val att vi kom darifran med exakt lika dana skinnjackor allihop! Dagen bjod verkligen pa diverse roliga och underliga personligheter..! Pa kvallen gjorde vi oss i ordning och akte sedan in till Leicester Square och gick till Zoo Bar och det var riktigt riktigt lyckat. Vi traffade nagra kul typer och tillsammans vandrade vi genom halva London och utforskade sma underbara parker a la Will och Anna Scott i Notting Hill! Nattbussen var inte lika packad med folk som vanligt, vilket var skont. Men vi traffade en kille fran Mocanbique som hette nagot sa kul som Prince och han var en kul prick som vi kanske gor nagot med nu pa sondag.
   
Lordagen var underbar, vi akte in till St Paul's och vandrade ner till Trafalgar Square och Piccadilly i stralande solsken. Vi tittade pa underliga gatuartister och sedan akte Susse for att traffa Luke och jag och Lisa akte till den mest halsoinriktade restaurang jag nagonsin satt min fot i. Det var kul och efterratten var underbar! Frozen yoghurt with fresh strawberries, blueberries and pomegranates..! Efter fick Lisa uppleva Primark for forsta gangen och darefter gick vi till en bokhandel dar vi kikade runt och Lisa fick nagra bocker inhandlade. Sedan akte vi hem, kokade grot och kollade pa Sweeney Todd som var riktigt bra. Susse kom och vi pratade om allt och inget och kollade pa en dokumentar om manniskohandel. Sa dar lagom upplyftande en lordagkvall.. nja kanske inte.

Pa sondagen akte vi in till Covent Garden dar vi kikade runt och lunchade. Sedan blev det ett smartsamt avsked pa Coffee Republic innan Lisa begav sig mot Heathrow for att flyga hem. Jag och Susse satt kvar lange innan vi vandrade ner mot Piccadilly och darefter Chinatown och Soho. Jag kom hem vid 18-tiden och var glad i hela kroppen efter en toppenhelg!

Kom snart tillbaka Lisen!!

Helgen 14-16 november+ lite fran forra veckan

Jag har varit fruktansvart dalig pa att uppdatera sa har kommer en snabbgenomgang:

Fredagen:
Jag tog det bara lugnt pa fredagen, holl mig i Woodford och sparade pengar. Sheena och Jon gick pa bio pa kvallen och jag satt barnvakt. Dock sov barnen sa det var lugnt, jag kollade pa Fyra brollop och en begravning och hade det bra.

Lordagen: Vi skulle akt till White Chapel och gatt pa nagot museum, men da det var strul med flera tunnelbanelinjer motte Ebba, Julie, Anna och jag upp varandra i Chinatown. Vi at lunch pa en ratt billig kinarestaurang som fylldes av konstanta skrattsalvor av oss. Darefter promenerade vi runt i Soho, vilket ingen av oss hade gjort ordentligt tidigare. Det var trevligt! Vid 18-tiden akte Anna och jag till Waterloo Station dar vi hoppade pa ett tag till Surbiton och strax darpa var vi hemma hos Anna. Vi kollade pa X-factor med familjen, at pizza och gjorde oss sedan i ordning for att se vad Kingston hade att erbjuda by night. Det gjorde vi ratt i for det blev en riktigt mysig kvall pa en trevlig bar som var full med folk. Da vi kom hem avslutade vi kvallen med en hysteriskt rolig msn-konversation, kan det bli battre?! =)
   
Sondagen: Vi sov ut och motte sedan upp Jonna och Julie pa McDonald's dar vi lunchade. Sedan tog vi bussen till Kingston och kollade i affarer (rev ned bocker och tops- av misstag..) , gick pa mini-julmarknad, fikade och startade Motivationsklubben. For att vara med dar kravs att man har ett s.k. motivationsblock sa det inhandlade vi allihop. Reglerna ar: inget smaatande, inget godis, chips, kakor, McDonald's eller andra onyttigheter fram till jul. Pepp och frukt ar nya ledordet som ska fa oss att klara denna tunga tid framover. =) Dessutom ska vi ha moten regelbundet for att peppa och diskutera hur det gar. Och ja MK (Motivationsklubben) ar pa fullaste allvar! Vid kl 18 begav vi oss hemat och jag tillbringade en ovanligt trevlig kvall med Sheena och Jon!
     

(stal bilder fran Jonna (jonnan.nyfotat.se, hoppas det ar okej Jonna!!)

Pa tisdagsmorgonen akte Sheena med jobbet till Amsterdam och jag gruvade mig lite for att det skulle kannas stelt att bara hanga med Jon. Darfor var det extra kul da kvallen verkligen blev jatteskoj, vi at middag framfor tvn och gjorde narr av alla konstiga manniskor i programet. (Det dar lat ju valdigt elakt, haha, sa farligt var det inte :P) Jag ar nu i efterhand jatteglad att Sheena akte bort en svang for det kanns som om jag larde kanna Jon battre och att det ar mer avslappnat nu, aven fast det bara var tva dagar. Gott!

Denna vecka langtade jag som en tok till torsdagskvallen da Lisa och Susse kommer till London!

Hundra dagar som londonbo!

Idag har jag bott i London i hundra dagar, hurra hurra! Kanns valdigt konstigt, for tiden gar sa extremt fort och det kanns inte som en sa stor och speciell grej fast jag faktiskt har flyttat utomlands och borjar kanna mig hemma har. Tiden rullar pa och jag trivs valdigt bra. Det spannande ar att det fortfarande hander nya saker hela tiden, helgerna ar alltid fulla av nya aventyr. Det kommer nog vara en av de saker som bli svarast att lamna da jag aker hem till Sverige igen. Londons charmiga oforutsagbarhet och atmosfar dar folks nyfikenhet och installning till nya upplevelser ar en sjalvklarhet.


out of the grey atmosphere comes a slightly melancholic feeling

Atligen ar det sista arbetsdagen! Det har varit helt okej, men segt och barnen har varit pa ratt konstigt otrevligt humor nastan hela tiden. Sa jag langtar tills ikvall nar jag bli ledig. Nu ar jag i allafall ledig ett tag och har precis tagit en dusch och snart ska jag ta en power nap. Det blev en sen kvall da jag gick till George's med tva nya vanner- Costa och Charles. Imorn funderar jag pa att aka till svenska kyrkan och ta mig en titt i deras shop som tydligen ska vara full av svenska godsaker. Dessutom ska jag kolla upp nar det ar julmarknad dar for det vill jag verkligen inte missa! Asa, den svenska mamman berattade att det brukar vara fullproppat med folk da. Imorn kvall ska jag sitta barnvakt ett tag da Sheena och Jon ar pa bio. Sedan far vi se vad jag hittar pa resten av helgen.

Jag ar kar...

... i min nya svenska van i Woodford. Hon ar visserligen ca 35, heter Asa, ar 2-barnsmamma, hoggravid och gift, men anda sa extremt trevlig! Hennes dotter gar i Mias klass och hon horde att jag pratade svenska i telefonen for ett tag sedan och sa bjod hon over mig pa en fika. Och dar satt jag i hennes kok och at pepparkakor och pratade i 2,5 timmar igar och blev karare och karare for varje minut. Dels var hon ju jattetrevlig, men det var ocksa sa skont att prata svenska med en ny person som kande till min lilla varld i Woodford. Dessutom hade hon ocksa varit au pair sa hon fattade vad jag pratade om. Och hon lovade att ta med mig till IKEA nagon dag som tydligen bara ligger ca 5 minuter harifran med bil! Efter ett tag kom en engelsk vaninna till henne som aven hon var supertrevlig!

Idag fyllde Jon ar och pank som jag ar kunde jag inte kopa present (jag satsar pa bra julklapp i stallet!) sa istallet fick han ett vackert grattismail:

Hi Jon and happy birthday! I hope you're having a great day so far.
 
Now I have lived with the Lilley family for about 3 months and i really enjoy it, even though I'm starting to get the typical Little Britain look as you can see in the picture. It's horrible- what a look alike! (and i'm sober in this picture even though it's hard to believe)

All the best,
/Little Britain's new couple Matilda and Andy



Som tur ar har allas var kare Jon humor och tyckte det var riktigt roligt! (For alla som tvivlar: jag var bade fysiskt och psykiskt frisk och nykter pa bilden!)

What a wonderful world

Mycket har hant sedan sist. Framfor allt har jag hunnit med en toppenhelg! Jag fylde ar i lordags (19 mina damer och herrar) och det firades med londonvannerna mina pa fredagen. Helgen borjade med att jag gick upp tidigt for att fira Mia som fyllde 7. Hon fick ett trolleriset av mig och blev superglad, vilket gjorde mig annu gladare och lattad! Darefter hjalpte jag Sheena med lite smagrejer da hon var jattestressad. De skulle bort over helgen for att ga pa hennes brors brollop. Darefter traffade jag Jenn for en Waitrosefika- dvs fiket Costa i South Woodford som ligger inne pa Waitrose. Dit gar vi sallan, endast da vi kanner att vi kan unna oss en kaffe for mer an 95p. Inte ofta med andra ord. (Patetiska au pairliv!) Darefter motte jag upp Susse i Holborn och vi akte en snabbis till Notting Hill for att kopa en klocka till henne. Tyvarr var gubben som salde den inte dar sa det far bli nagon annan gang. Men ett armband (med ett inte alltfor pjakigt pris..) blev det i allafall sa det var ju tur det. Sedan akte vi till South Woodford, insag att vi hade riktigt brattom-surprice!- och var tvungna att ta bussen for att spara sisadar 5 min. Sa blev det tillfixning i ultrarapid tillsammans med sparkling rose, kvallen till ara. Sa blev det taxi den korta biten till stationen vilket som tur var resulterade i att vi kom till Leicester Square i tid! Dar motte vi upp Anna, Julie och Jonna och tillsammans knatade vi bort till italienska Strada dar vi bokat bord. Dar blev det treratters, hurrande och presentoppning. Jag fick ett jatteset smink och orhangen av Anna, Julie och Jonna och av Susse fick jag smaragdgrona trosor (mycket viktigt att det ar nyansen smaragd!), choklad och Tescos flytande foda i £3-klassen, som tydligen ska vara en klassiker! Tack allihop! Vid 23-tiden stangde stallet vilket vi inte hade en aning om, men som vi hastigt och lustigt blev varse om da var servitor kom och sa det och sedan gick och bytte om. Da fattade vi definitivt vinken... Vi gick till en liten mysig pub for en pint innan vi gick till klubben Walkabout som lag i narheten. Givetvis fick vi ga fore hela kon, det fixade vi bra! =) Dit kom aven Jenn, Rita, Adina, Dan och Luke och tillsammans dansade vi natten igenom. Vid 3-tiden blev det lite kinamat innan Anna, Adina och jag hoppade pa nattbuss N55 fran Oxfrod Circus. Anna sov hos mig och vi somnade nog vid halv 6 efter att ha tjattrat och skrattat och konstaterat att vi inte alls var trotta. Men ganska precis da vi tystnat snarkade vi ikapp.

       
I och med att ni var kameraman i fredags Anna och Jonna stjal jag era bilder. Hoppas det ar ok!

Lordagsmorgonen blev lugn och skon. Inte sa konstigt da Anna sov som en stock till kl 13. Varlden har nog aldrig tidigare varit sa chockad som over det! Jag daremot vaknade vid 9-snaret, matade katterna och fiskarna, tog ett langt, juvligt bad med de nya badoljorna jag fick av den kara familjen Lilley. Sedan blev det lang frukost framfor tv:n och jag oppnade paketet fran mams, paps och bror. Tusen tack! Puss pa er!

Efter ett tag pallrade sig Anna upp, vi gick till min lilla minishop och Anna handlade go och generos som hon ar  fodelsedagsgott till kvallen, cola och chips! Sedan gick vi hem och kollade pa Tio orsaker att hata dig i soffan under tacke och regnet smattrandes utanfor. Efter ett tag kom Susse och Luke for att hamta lite saker sa vi pratade med dem ett tag innan de akte in till stan igen. Da akte pizzan in i ugnen och efter att ha kollat pa X-factor borjade vi gora oss i ordning lite smatt for att ga till George's. Dar var det varmt och trevligt som vanligt. Dock lite hogre medelalder an det brukar.. Vi borjade prata med nagra mycket speciella, men roliga typer, varav en var  extremt sprakintresserad... Vid 1-tiden avbojde vi erbjudandet att aka vidare till ett annat stalle, i stallet gick vi hem och gjorde nagot mycket mysigare. Vi at pasta och kollade pa Dirty Dancing! Ah sa lange sedan och ah sa bra den ar! Vi slocknade vid 4 och fick nagra valfortjanta timmars somn.
 
Sondagen blev om mojligt annu slappare. Vi sov lange, kollade pa tv, boxen slocknade sa det slutade med att vi kollade pa cbeebies (motsvarande barnkanalen fast for de allra minsta). Alltid lika roligt! (Anna: "I'm here, I'm here and I'm here!" Jag dor!) Sedan kom vi pa att vi skulle anta utmangen att fixa den perfekta hyn, men efter ca 1 timme, av sminkande och sjungande/mimande/"bugsjungande" sa insag vi att det val inte var nagon dramatisk skillnad. Menmen, vi begav oss mott Liverpool Station for att ga pa sondagsmarknaden. Det osregnade och borjade bli morkt men vi holl modet upp. Av nagon mystisk anledning var marknaden slut da vi antligen kom fram sa vi hamnade pa en mysig smorgasbar istallet dar vi at lite. Efter att ha konstaterat att vi haft en jattemysig helg sa vi hejda och jag akte hem till Woodford igen. Vid 21-tiden kom familjen hem. 

Tack sa jattemycket alla underbara som gjorde helgen och min fodelsedag sa bra!


En lika fullproppad helg som vanligt!

Lordag:
Vid 11-tiden traffade jag Madde och Gabbe pa Oxford Street. Vi kikade lite i affarer innan vi beslot oss for att satta oss pa ett mysigt fik. Vi ville bort fran de allra mest centrala kvarteren och generos som jag ar sa jag att de fick valja tunnelbanestation att aka till. Det finns ju liksom fik overallt tankte jag. Men ack sa fel jag hade. Vi akte till Chansery Lane som visade sig vara ett kontorsomrade dar i princip ingen bodde och det inte fanns en turist sa langt ogat nadde. Och iom med att det var lordag jobbade ingen sa alla restauranger och fik var stangda. Typiskt. Sa vi akte vidare till en tvargata till Baker Street dar vi hamnade pa en pub och fick i oss en riktig publunch istallet. Det var kallt och regnigt sa i vantan pa att traffa Anna hoppade vi pa en buss utan attveta vart den var pa vag. Dar satt vi ett tag innan vi gick av och tog en annan tillbaka till Oxford Street dar vi motte upp Anna. Plotsligt  regnade det helt hysteriskt mycket och vi sokte skydd pa McDonald's innan vi dyblota lyckades ta oss till den mysiga spanska restaurangen vid Leicester Square och at tapas i mangder. Lika gott som forra gangen! Vid halv atta gick Madde och Gabbe for att motta Ann-Charlotte och Jorgen. De skulle se Spamalot. Anna och jag satt kvar ett tag till och tog en kaffe innan vi tog tuben till Bethnal Green och darifran gick till Brick Lane. Vi satte oss pa samma bar som vi gick till forra gangen da Daniel var med. Dar satt vi och pratade och hade det trevligt varre ett tag. Sedan akte vi till Tottenham Court Road dit aven Madde kom. Anna akte hem och jag tog med Madde till Brick Lane, vi gick till Hooka Lounge som var jattemysigt, bra musik och trevliga manniskor. Trangt och varmt och mysigt!

Sondag:
Vi sov ut ett tag innan vi begav oss mot Liverpool Station. Oturligtnog var tunnelbanan avstangd mellan Woodford och Liverpool St, sa vi kopte lite frukost och hoppade pa ersattningsbussen till Stratford dar vi tog taget till Liverpool Station. Darifran promenixade vi bort till Englands storsta marknad som var riktigt trevlig. Vi strosade runt och kollade pa allt konstigt, at en hamburgare och akte vidare till Lancaster Gate dar det blev hejdakram innan Madde akte till Stansted. Langtar redan till julen da vi ses igen!

Jag motte Anna vid Marble Arch och vi kopte varsin kaffe och satte oss i varsin solstol i Hyde Park. Det var mysigt i solen. Sedan akte vi till Notting Hill dar vi traffade Julie och Jonna. Vi strosade ner till Portobello Road och satte oss pa uteserveringen till mitt favoritcafe. Dar satt vi och pratade till halv sex da vi akte hemat at olika hall. I och med att tunnelbanan fortfarande var avstangd mellan Liverpool Street och Woodford var jag inte hemma forran kl 19. Da ringde Sam och fragade om jag ville folja med honom, Jack och en brasiliansk tjej som Jack kande, till George's och det tackar man ju inte nej till. Det var jattetrevligt och jag kom inte hem forran vid tolv-tiden, sa det blev en och lang bra helg.
 
Mandag:
Idag borjade tjejerna skolan igen och jag tycker det var ratt skont att komma in i rutinerna igen. Dagens hojdpunkt var att jag klippte haret pa Tony & Guy i South Woodford. Ratt dyrt i och for sig, men da jag kom pa att jag inte klippt mig sedan februari sa tycker jag det var helt okej. Frisoren var trevlig och jag sa att hon fick gora vad hon ville och det resulterade i nastan 2 dm kortare har plus snedlugg. Det tar nog ett tag tills jag vanjer mig vid luggen, men jag kanner mig nojd med resultatet. Nu ska jag springa over till Jenn en snabbis for att hamta Mias fodelsedagspresent som jag gomde dar (ett trollerikitt) och en liten julgran till mitt rum som Jenn kopte idag! Sedan blir det en skon kvall framfor Hell's Kitchen da Sheena och Jon ar och dansar. Och darefter ska de ut och ata indiskt sa jag far har huset lugnt ett bra tag.


Forresten! idag blev det klart att jag kan aka med till Kina i aprill!


RSS 2.0