Nytt ar=nya mojligheter

Nu nar det ar ny au pairsasong och allt tankte jag att det ar dags att skaffa lite nya kontakter. Och kommer inte de till mig sa far ju jag komma till dem! Sa jag tog tag i det ordentligt och kollade igenom au pair-sidor pa facebook pa jakt efter au pairer i mitt omrade. Detta var igar kvall och det resulterade bland annat i att jag ska traffa en ny fransk au pair som heter Hawa ikvall pa George med Jenn och Kylie. Jattekul! Hon bor nara Woodford Station vilket ju ar nara mig, sa det vore ju kanon om hon visade sig vara kul. Jag hittade aven nagra som bor i Leytonstone sa vi far val se om det kan bli nagra fler man kan hanga ihop med i var. Jag anmalde mig aven pa en motessida for au pairer som ordnar traffar for au pairer. Sa for er ovriga london-au pairer: vad sags om lunch i stan sondagen 15 feb kl 12 med au pairer fran hela varlden? Vi borde ge det en chans i allafall. Kan dessutom verkligen rekomendera att kolla upp au pair-sidorna pa facebook, jag hittade bland annat nagra i Fulham, Hammersmith och Kingstone. Kan ju vara vart att kolla upp det.  =)

Idag har Mia varit hemma fran skolan for att hon var sjuk. Efter ett tag konstaterade val bade jag och Jon att sa illa var det nog inte, sa hon ska ga imorn. Men vi har haft en mysig dag iallafall. Jag forsov mig for forsta gangen idag (!) sa de stod och hoppade utanfor dorren kvart over 8 och ville ha frukost. Sa pa det sattet var det ju lampligt att Mia valde just idag att vara sjuk! Sedan at vi frukost och kollade pa Starwars alla fyra. Sedan jobbade Jon lite och jag spelade spel med tjejerna och efter det lagade jag lunch. Sedan akte Jon in till stan for att jobba och jag och Mia gick till nursery med Anna. Darefter tog jag en dusch och bakade sedan godismuffins med Mia. Vi gjorde vanliga muffin och stoppade smarties och kitt katt-bitar i dem. Blev helt ok och Mia alskade dem sa det var ju bra. Nu har vi precis hamtat Anna och nu lat jag dem kolla pa en till Starwars bara for att Mia ar sjuk och det darfor ar lite av en mys-slapp-dag. Snart ska jag laga middag och efter det hoppas jag att tiden gar fort till Sheena eller Jon kommer hem sa att jag kan bege mig till George. Om de kommer innan kl 19 ater jag nog dar med Kylie dessutom och det skulle ju inte vara helst fel. (Som jag namnt tidigare har de ju en valdigt trevlig winter sale dar, 2 meals for £5.. inte illa!)

See you!
Matilda

inspired by you anna: malcolm arkiv x and david watson!

Helgen maste varit en av de basta hittills! Perfekt start pa det nya london-aret! I fredags akte jag hem till Prince dar jag blev bjuden pa lunch. Att det var lasagne det bjods pa gjorde ju inte saken samre. Vid 18-tiden var jag hemma igen och gjorde mig i ordning for kvallen da jag, Anna, Julie och Jonna skulle ha kick off for aret. Anna och jag traffades kl 19.30 pa Piccadilly och gick till var italienska favorit (host)-restaurang dar de tervliga italienarna jobbar. Men fragan ar om det inte blev lite val mycket den har gangen, vad sager vi Anna..? Men god mat at vi i allafall. Strax innan kl 22 kom Julie och Jonna och tillsammans gick vi till Zoo Bar. Dar var det ratt lugnt den forsta timmen, men sedan smallde det till och blev proppfullt. Det var otroligt bra tamning och vi hade galet kul! Jonna och Julie begav sig vid 1-tiden medans jag och Anna hade fantastisk kul med Malcolm Arkiv X och David Watson som vi stiftade bekantskap med dar och darfor inte var ute foran 3.30. Darefter blev det en korv och sedan promenad till Oxford Circus dar vi tog nattbussen hem till mig. Vid halv 6 somnade vi trotta med harligt tontigt glada!

Pa lordagen startade vi lugnt och darefter akte vi in till stan dar vi skilldes at. Jag akte till Victoria Station for att mota Susanne som kom fran Sverige. Vi hann med en minifika, men en ordentlig catch up far bli en annan gang. Darefter akte jag till Green Park och traffade Anna och Julie. Vi promenerade till Piccadilly, kikade lite i affarer och pratade om allt mellan himmel och jord, inklusive gardagen. Anna akte efter ett tag hem till sig och Julie och jag hittade ett kinesiskt litet shoppingcenter. dar kunde man fa manikyr for endast £10! Vi vantade val oss inte sa mycket for den summan, men det tog faktiskt en hel timme och var jatteavslappnande. Trevligt! Darefter hann vi med en snabbis pa H&M innan vi akte hemmat. Jag satt barnvakt pa kvallen, vilket var ratt sa skont och framfor allt bra ekonomiskt sett..

Sondagen var en av de basta dagarna pa lange, otroligt mysig! Jag motte Julie, Jonna, Ebba och Anna vid Liverpool St och vi laddade for en rejal marknadsdag och det blev det ocksa. Vi borjade med Peticoat Lane Market som ar riktigt stor och dessutom den som manga verkligen handlar pa om de har det lite knapert med ekonomin. For dar finns allt (aven om inte sa mycket lockade precis..). Vi provade aven rostade kastanjer som inte direkt var nagon hojdare. Det smakade som en blandning mellan potatis och kyckling. Vi gick vidare ner till Brick Lane Market som verkligen blev en ny favorit hos mig. dels var det inomhus vilket var skont, men det var ocksa mycket haftiga saker dar. Allt fran snygga moderna lampskarmar till coolt streetmode till smycken, hantverk, etc. Dar fanns aven mat fran hela varlden som man for ca £4-5 kunde ata sig proppmatt pa. Allt fran Etiopiskt och Marokanskt till Mexikanst till Indiskt och Thailandskt, etc. Kul och gott! Vi kikade runt i lite olika vintagebutiker i narheten innan vi drog oss bort mot Spitafields Market. Det var stort och mycket av allt mojligt. Efter ett tag gick vi tillbaka till Liverpool Station dar vi at pa McDonalds. Dar holl vi val nastan pa att bli utkastade (vilket ju nastan skulle vara en bragd!) pagrund av standiga skrattanfall i en ljudniva som hette duga at det mesta, tex samurajer pa toaletten.. efter att ha suttit dar ett bra tag gick vi en bit bort och hamnade pa en mysig pub som var full av levande ljus och glada manniskor. Dar satt vi i nagra timmar och pratade om allt och inget och smed planer for nasta helg. Da kande jag verkligen vad glad jag ar att vi har varandra och att vi kommmit sa nara varann allihop de senaste manaderna. London skulle inte vara dessamma utan er! Forst avvek Ebba och ett tag senare Anna och vid halv elva akte vi andra hemat. Ett trevligt avslut pa en mycket mysig sondag!

Igar var en bra dag, en valdigt vanlig dag. Vi kom fort in i de vanliga rutinerna som tur var. det enda som gjorde mig ordentligt sur var att nagon glomt att skruva fast locket pa sirapsburken ordentligt sa nar jag skulle hamta nagot fran skafferiet var det fullt med klibbig, trogflytande, svart sirap overallt. Harlig! Sa jag fick tomma hela skapet och kampa med att fa rent allt och slanga det som inte kunde raddas. Det hela tog ungefar en timme. Fantastiskt irriterande!

Dagen borjade bra da jag och Anna gick till Waitrose for att handla med Jenn och Belle och da ocksa tog en liten fika pa Costa innan vi gick hem. Mia ska hem till Olivia och leka idag och aven ata dar sa det blir en skon dag for mig. Mindre skon for Jenn dock som maste dras med dem bada.. Da jag hamtat Anna ska vi ga till posten for att skicka hem mitt pass. Maste fixa visum for Kina. Darefter blir det en svang till banken for att se om snygg-Aaron ar dar sa att jag kan fa hjalp med bankkontot som antligen maste bli klart sa jag kan borja anvanda det..

Veckan blir nog ratt lugn i ovrigt. Pa torsdag kvall ska jag, Kylie och Jenn till George som har winter sale. Underbart att det ar det pa en pub tycker jag! Fredag blir det Susse och sedan utgang pa Zoo Bar igen med alla tjejor och lordagen blir det en helkvall med Jenn och Rita pa Oxygen som vi inte testat an. Sondagen far vi se vad det blir av. Jag ser i allafall fram emot en till kanonhelg!

Hoppas allt ar bra med er alla!
Kram fran Matilda

Bilder fran helgen kommer!

back in england, back in business

Jaha da ar man tillbaka i den vanliga lunken igen. Och det kanns riktigt bra som tur ar, mycket battre an jag hade trott. Sverigevistelsen var mysigt och det var kul att traffa alla igen. Jag hann bland annat med en bra julafton med familjen och farmor hemma, en kul juldag i Srangnas, en trevlig middag hos Julie med Linnea, Susse, Emelie och Lisa, nyarsfirande hos Julie, en dag i stockholm med Kenya-Vincent, Kajsa, Amanda och Borje, bio med Eric, nattugglandes och mycket prat med Madde, att raffa lite slakt och en hel del till..

Da jag akte tillbaka foljde aven mamma och moster Cissi med vilket sa klart bara gjorde det roligare att aka tillbaka. Vi kom fram till Stansted morgonen den 3e jan. Tagen var av nagon anledning installda sa vi akte buss till Liverpool Station istallet. Da vi kom fram at vi lunch i narheten av Spitafields Market pa en mysig restaurang-Giraffe. Darefter akte de till sitt hotell i Queens way och jag hem till Woodford for att lamna vaskan och krama barnen. Och jag hann inte ens oppna ytterdorren forran barnen slangde upp den och kastade sig pa mig! Jag blv forvanad men overlycklig over att de faktiskt hade saknat mig. Sedan satt jag oc pratade med dem, Sheena och Jon innan jag akte in till Notting Hill dar jag gick pa marknad med mamma och Cissi. Pa kvallen akte vi in till Leicester Square for att ata pa en mysig restaurang, men trots att klockan bara var 18 var det overfullt pa massor av restauranger, men efter ett visst letande hittade vi en thai-restaurang som var mysig och hade god mat. Mysig kvall. Alla var trotta sa det blev inte sa sent. nar jag kom hem igen fick jon och Sheena sina julklappar: fotobok om Sverige, lingonsylt, brunsas, knackebrod, sill och julsnaps. Mycket populart!

Morgonen darpa fick barnen sina julklappar och som tur var blev de jatteglada. Jag traffade mamma och Cissi vid Covent Garden, vi strosade runt lite och jag kopte jacka, vantar och orhangen. Vid 18-tiden akte vi hem till familjen och fikade med dem, vilket var hur trevligt som helst. Och de hade inte kunnat fa en battre bild av barnen som var hur charmiga och gulliga som helst. Sedan gik vi och at pa min favorit-bangla-restaurang. Lika underbart gott som vanligt!

mandagen borjade jobbet for mig. Men det blev en bra och mysig dag.  Sheena och Jon avstod fran sin dans for attjag skulle kunna aka in till stan och ata middag med mamma och cissi, hur snallt som helst verkligen, det hade jag absolut inte raknat med! Vi at pa en italiensk restaurang mellan Holborn och Covent garden och det blev en bra avslutning. Sedan var det sa klart trakigt att saga hejda innan jag akte hem igen. Men tack for nagra jattemysiga dagar mams och moster!

RSS 2.0