Lite bilder fran helgen

Fran lordagens besok pa Zoo Bar med Rita och Jenn


En bra helg jag provade mycket nytt och larde mig en hel del

Fredag var en skon dag med en slo start. Jag segade till kl 16 da jag var pa "date" med Jamaikanen Gary i en stor fin park pa andra sidan jarnvagen, men da jag efter nagra timmar fick reda pa att han var mycket aldre an han sag ut, namligen 28 och han insag att jag mycket yngre an han trott, att han hade tre soner, varav den aldsta var 13 ar och att han dessutom var gift med en 20 ar aldre kvinna (visserligen bara ett sk business mariage=han gifte sig for att fa stanna i England sa det var inga kanslor inblandade och de bor inte tillsammans, men anda!) sa konstaterade jag att Gary INTE var mannen i mitt liv- hur rolig, snygg och trevlig han an ar! Men kul var det!

Darefter skjutsade han hem mig och jag gjorde mig i ordning for att aka in till stan. Jag traffade Anna i Holborn 21.30 och vi at en billig, men dock sa kulinarisk maltid pa Burger King, innan vi motte upp Julie och Jonna vid Leicester Square. Vi gick forst till Salvador, som var ratt trevligt men inte stallet vi ville tillbringa manga timmar pa, sa vi tog en taxi till Dover Street dar vi stallde oss i kon till Mahiki som vi hade hort skulle vara fantastiskt. Efter ca 25 min i ko kom vi in och konstaterade da att Anna och jag bara skulle kunna vara dar i en timme i och med att vi skulle med 02.35-bussen till Surbiton. Menmen, vi hade en trevlig timme och sedan gick vi for att hitta nattbussen. Nagot som visade sag vara lattare sagt an gjort! Vi letade efter ratt station och blev till slut tvungna att fraga nagon. Som tur var hittade vi precis ratt person! Jag finner inte ord att beskriva denna underbara man sa jag far helt enkelt citera min goda van Anna i hennes blogginlagg fran kvallen, hall till godo damer och herrar: "...denna man visade sig vara mannen i både mitt och matildas liv! Han var så snäll, trevlig och hjälpsam att vi aldrig ville släppa taget om honom. Till sist blev vi i alla fall tvugna och vi gick på bussen." Inte ens detta kan nog beskriva honom, men han var helt enkelt underbar! Efter manga om och men kom vi till slut med ratt buss. Efter ett tag var det dags att byta buss och med den akte vi till Surbiton Station dar vi tog en taxi hem till Anna. Sedan smog vi tysta som moss for att inte vacka bebis eller annan familjemedlem och somnade efter lite viskande som stockar.

Lordag var en jattemysig dag. Jag vaknade vid 10.30 av att Anna puttar pa mig i ren tristess. Sa vi gjorde oss i ordning och akte in till Kingston. Det var en underbar dag, soligt och varmt. Vi lunchade pa en uteservering till en smorgasbar i varldsklass. Mums! Darefter kilade vi runt i affarer, jag hittade fodelsedagspresenter till (lilla) Anna som fyller 4 om nagra veckor. Sa skont att fa det overstokat! Har varit lite smanojig over det. Den ena grejen var ett sett som man kunde gora sin egen tiara av och det andra var ett paket med en docka och massa paljetter etc sa att man kan dekorera hennes klanning. Det blir hon nog (forhoppningsvis) glad for. Sedan tog vi en fika och efter det slapade jag in Anna i en sot liten kyrka dar det var hysteriska konsertrepetitioner sa vi skyndade darifran och akte hem till Anna igen. Hennes au pair-familj akte till en slakting sa vi hade huset for oss sjalva och behode inte skammas for vara barnsliga lekar. Sa jag tog en dusch och darefter var Annas skonhetssalong i full gang. Det sminkades, plattades har och jag fick svaren pa alla mina skonhetsfragor och resultatet blev kanon! Tack Anna! Sedan pallrade jag mig i vag till bussen och akte till Surbiton Station dar jag tog taget till Waterloo Station. Dar tog jag tunnelbanan till Leicester Square. Jag gick till Zoo bar pa Bear Street dar jag hittade Jenn och Rita. Och tillsammans dansade vi i timmar innan Jenn plotsligt kom pa att hon ville hinna med sista tunnelbanan hem for att hon och Rita skulle aka till Brighton tidigt morgonen darpa. Jag forsokte forklara att vi inte hade en chans att hinna med den men hon var inte mottaglig for den meningen just da och darfor hoppade vi pa Northern Line for att byta till Central Line. Men naturligtvis hade den stangt och jag var saa nojd over att ha fatt ratt! ;) Vi promenixade till Oxford Cirkus dar vi efter lite letande hittade nattbussen till Woodford. Det var extremt mycket folk och efter halva vagen hoppade vi av for att ata lite. Ingen av oss hade hunnit ata middag sa det var valbehovligt. Da vi stod utanfor ett gatukok och at insag vi att vi var omringade av 70- och 80-tals-kladda manniskor. Det var snappet obehagligt sa mycket neon, svettband och platasulor fanns runt omkring oss! Det visade sig att alla kom fran samma klubb som hade temakvall. Plotsligt ringde min alskade Linnea som var ute med hela ganget som ar kvar i Sverige och jag insag att jag verkligen saknar henne sa! Darefter hoppade vi pa bussen hem och allt gick bra och jag landade i min sang ca halv fyra. Mycket lyckad dag och kvall!

Sondag sov jag ut till kl 12. Jag kande att jag kunde unna mig det efter att ha varit ute tva kvallar i rad. Sedan latade jag mig till kl 16 da jag gick ut for att strosa runt och ringa lite folk som jag inte pratat med pa lange anda till kl 19.30. Nu har jag just kommit upp fran vardagsrummet dar vi at en riktigt traditionell brittisk sondagsmiddag bestaende av kott, klimp, potatis, angkokta mototter, ungsrostade gronsaker och sas. Riktigt gott faktiskt. Darefter sag vi Agatha Christies Poirot.

(Bilder fran helgen kommer)

Bra helg!! Och snart kommer Susse! Wiie!

Den tjejigaste kvallen pa lange

Igar kvall hamtade jag upp Jenn 19.30 och tillsammans vandrade vi ner till Woodford Station. Precis bredvid ligger skonhetssalongen Lumiere. Sista torsdagen varje manad har de oppet mellan 18 och 22 och allt ar halva priset. Dessutom serverar de drinkar och snacks. Sjalvklart var vi tvunga att ga dit och testa. Vi fick vanta ratt lange pa var tur och personalen som var jattegulliga var ratt stressade. Men det gjorde inget for det var bara mysigt att sitta dar i skinnsofforna och ata, dricka och prata. Jag fick sedan manikyr och pedikyr, jag skulle aven fatt ogonbrynen fixade med threading, men tyvarr hanns det inte med. Manikyren var hemsk, hon som gjorde det var jattetrevlig, men sa stressad.. (Sa det tog jag bort sa fort jag kom hem!!) Men pedikyren var bra. Och aven om vi inte blev helt nojda med allt var det en mysig kvall och det ska fa bli var lyx en gang i manaden. Pa vagen tillbaka traffade vi var nya van Gary som ar fran Jamaika men har bott har i atta ar och gick med honom en bit.


Nu ska jag ta en kaffe med Gary och darefter ga hem och gora mig i ordning for kvallen. Jag ska mota upp Anna, Julie och Jonna vid Leicester Square for att testa klubbandet dar och till slut tar jag och Anna nattbussen hem till Surbiton dar hon bor och sa sover jag over dar. Kul!

Tiden flyger fram

Den gor verkligen det! Imorgon ar det redan torsdag, vilket betyder att det ar min sista arbetsdag innan helgen! Hjela veckan har varit ratt skon. I mandags regnade det och darfor var vi bara i parken en liten stund. Jag kande en STARK oro infor att vara hemma sa lange pa eftermiddagen, for jag forsoker annars stanna sa lange som mojligt i parken sa att tjejerna far springa av sig och traffa andra barn. Sa jag vantade mig nagra timmar fyllda av grat, skrik och tjat. Men bestamde jag mig for att sa fick det bli. Jag plockade fram textilpennor, t-shirtar och orngott som de fick mala och det gjorde som tur var succe, det var ett bra tag sedan vi holl pa med det.

Gardagen var underbar. Jag och Jenn gick till var local pub The George for en riktigt publunch. For mig blev det fish and chips. Billigt och helt okej gott! Och det ar verkligen som en riktigt gammal engelsk pub ska vara med heltacktingsmattor, sammetstapeter, roliga stolar och en stor bar mitt i allt. Dar satt vi i tva timmar och pratade och njot av att vara lediga. Efter skolan foljde Jenn och hennes tjej Oliva som gar i Mias klass med oss hem efter att ha lekt i parken ett tag. Kl 17 gick Jenn for att hamta lilla Isabella och jag stalsatte mig mot det som jag trodde skulle komma. Namligen hysteriskt kaos da de tre ungarna lekte tillsammans. Men som tur var gick allt bra och jag var sa stolt da Olivia ville ha en portion till da de at for Jenn hade klagat som bara den over hur kinkig hon ar da det galler mat. Yes! Kl 18 kom Jenn och Belle och hamtade Olivia och samtidigt kom Sheena och darmed var jag ledig! Jag kollade lite pa TV, gick ut pa en riktigt duktig power walk ner till South Woodford fast andra sidan jarnvagen. Darefter tog jag en duch och kl 21 var det mat. Pommes, biff och bearnesas. Jon satte pa The Rock, en jattebra film! Sa jag gick inte upp forran kl 23.30.

Idag var valdigt lugnt. Jag sov en halvtimme da jag var ledig och darefter hamtade jag barnen och gick till Mias fotboll. tyvarr fick inte Olivia ga pa fotbollen idag som straff for att hon slagit Jenn i magen tre ganger (!), sa jag hade tyvarr ingen att prata med nar jag satt dar. Fast jag vaxlade nagra ord med nagra trevliga mammor och sa brottades jag med Anna sa det var trevligt anda. Och nu ar jag antligen ledig efter att ha lagat mat och hjalpt Mia med sin stavnings-laxa. 

Imorn ar ju sista arbetsdagen och veckan skulle inte kunna sluta pa ett battre satt an den gor. Jag och Jenn ska namligen till ett sk beauty centre dar allt ar halva priset sista torsdagen varje manad. Det ar mellan kl 18 och 22 och kommer man far man champange och snacks. Klart vi ska dit! Sa manikyr och pedikyr blir det nog. Sweet!

A half busy, half lazy week end

Jag har hunnit med mycket de senaste dagarna. I fredags unnade jag mig att sova ut och ta det riktigt lugnt halva dagen. Kl 17 traffade jag Anna i Covent Garden dar vi strosade runt och pratade med overdrivet charmiga forsaljare. Efter mycket diskuterande om vi skulle ta cykeltaxi eller tunnelbana till Leicester Square blev det tyvarr det sistnamnda pga av priset. Kl 20.30 traffade vi Julie och Australiensiska Kylie och strax darpa hittade vi en spansk mysig restaurang. I vantan pa Jenn bestallde vi lite Sangria som var god (dock inte som i Barcelona kara globalsystrar, den ar nog svarslagen!). Efter ett tag ringde Jenn och berattade att Sara, mamman i hennes au pair-familj var sen fran jobbet och att hon darfor inte skulle kunna komma in till oss. Trakigt! Men vi bestallde tapas for fyra personer, vilket skulle kunnat rackt till sju! Men det var verkligen supergott och det var en jattemysig atmosfar sa det var perfekt! Efter lite mer an tva timmar med mycket prat och skratt akte vi hemat. Jag och Kylie hoppade pa Central Line, hon steg av i Stratford dar hon bor med sin pojkvan och jag gick av i South Woodford for omvaxlings skull. Jag kom hem strax innan kl 24 och efter att ha pratat en stund med Sheena och Jon somnade jag bums.


TAPAS!  


Kylie, jag och Anna                                                                      

(Bilder som jag snodde fran Julies blogg, hoppas det var okej Julie!)

Lordagen var kaos fram till kl 16 ungefar. Jag vaknade kl 8 av att barnen skrek och mamman var vansinnig. Inget tervligt uppvaknande sa jag forsokte somna om. Pa ett mirakulost satt lyckades jag och sov anda till kl 11 da jag vaknade av att Jon vralade MATILDA tre ganger utanfor min dorr. Jag skrek YES det hogsta jag formadde nyvaken som jag var men fick inget svar sa jag skyndade mig att kla pa mig. Det var hysteriskt mycket ljud overallt och jag insag att alla byggarbetare var har for att antligen fixa sovrummet. Det var anledningen till att Jon var tvungen att vrala for att jag skulle hora honom. Han trodde att jag hade dott da jag lyckades sova i allt ovasen. Det hade jag som tur var inte. Sheena och barnen hade akt till hennes mormor over helgen och Jon skulle ivag pa fotboll sa jag hade lovat att passa huset under dagen da hantverkarna var dar. Jag hade inget att gora sa jag satt i vardagsrummet pa undervaningen med TV:n pa hogsta volym och anstrangde mig for att hora nagot da de borrade for fullt i tegelvaggen ovanfor. Hysteriskt! Kl 16 akte jag in till Notting Hill dar jag motte upp Julie och Ebba. Vi strosade runt lite innan jag och Julie akte hem till henne i Fulham. Jag blev lite smakar i omradet dar hon bor. Supermysigt! Det var lugnt samtidigt som det verkligen kandes att man var inne i stan. Vi gick hem till henne och dar blev det pizza och vin tillsammans med hennes bror Louis som var dar och halsade pa over helgen. Efter ett tag dok aven hans kompis Sebbe upp. Det blev en trevlig kvall med mycket skratt. Sarskilt da vi kollade pa alla underbara klipp av bonde soker fru-Fredrik och Bjorn Gustavsson. Snall som Julienetten ar sa fick jag sova over och slapp aka hela vagen hem ensam i morkret.

Sondagen borjade pa ett ljuvligt satt, namligen ordentlig mattande frukost. Den forsta pa ungefar sex veckor! Darefter akte jag in till Hyde Park dar jag traffade Jenn och hennes Kanadensiska kompis Rita som ar 23 och kom hit i forrgar. Hon ska vara har som larare ett ar. Bade hon och Jenn ar fardigutbildade larare och traffades via utbildningen i Kanada. Det var verkligen en underbar dag, soligt och riktigt varmt sa det var perfekt att strosa runt i Hyde Park. Vi gick till Speaker's Corner dar min favorittalare var sa dar fastnade vi ca en halvtimme. Ebba kom och tillsammans gick vi fantasilosa som vi ar till Starbuck's for en fika. Darefter blev det introduktion av Primark for Kanadensiskorna som blev helt lyriska och kopte hysteriskt mycket. For dem som inte vet ar det ett stort shoppingcenter dar allt ar extremt billigt. Darefter blev det lite mer Oxford Street innan vi utmattade akte hem. Kvallen avslutades med en sen middag, kl 22 framfor Agatha Christies "Poirot" med Sheena och Jon.

En bra helg!

Bilder fran ett soligt London



                        

Uppdrag Barn.se

Fick just en liten uppmaning av Anna att lanka till bloggen Uppdrag Barn.se. Genom att gora det skanker Vattenfall 20 kr till Childhoods (World Childhood Foundation) verksamhet. Syftet med detta ar att framja debatten om barns utsatthet i varlden. Sa vill du gora en insats kan du genom att snabbt och enkelt lanka till Uppdrag Barn.se och darmed kommer vattenfall skanka 20 kr. Bra va?! Det ar klart som sjutton att vi vill hjalpa till!

Ga in pa uppdragbarn.se och las mer!


 

M a t i l d a

A little treat every day of the week

How lovely! Nu har jag och Jenn kommit pa hur vi ska fa veckodagarna att bli roligare och ga fortare. Vi har bestamt att fixa sma ljusglomtar varje dag. An sa lange har vi kommit pa tisdag, onsdag och torsdag. Pa tisdagar behover vi inte halla oss till en slat kopp kaffe da vi gar till nagot cafe. Da kan vi med gott samvete fa unna oss nagot sott till. Onsdagar har vi redan det basta som finns for att vi ska langta till dem, namligen Mias och olivias fotbollstraning som innebar att vi far ca 1,5 timma att bara ta det lugnt, prata och fika. Torsdagar har vi ice cream day, vilket betyder att om barnen har skott sig far de glass fran glassbilen som star utanfor skolan varje dag da vi hamtar barnen. Pucko! Fattar hon inte hur svart hon gor allt for alla mammor, pappor och au pairer som ska hamta sina barn?! I allafall ska vi ge oss sjalva en glass ocksa och det far bli torsdagens lilla treat! Vad vi ska gora for oss sjalva pa mandag far vi fundra lite till pa.

Idag har vi bestamt att Olivia och Jenn ska folja med oss hem fran skolan pa tisdag. Da kan Mia och Olivia leka lite langre och sa ater de har ocksa. Plus att bade min och Jenns eftermiddag blir lite lattare, kortare och roligare. Perfekt!

Nu ar det i allafall antligen torsdag och det ar nu bara 4,5 timmar kvar tills jag ar ledig for helgen! Sa aterigen:
HOW LOVELY!

Mina nyfunna au pair-vanner i Woodford

Adina ar fran Armenien och Jenn fran Kanada 

            


Sweet dreams

Nu har jag just kommit hem fran en promenad ner till South Woodford da jag aven pratade med Sussilull Qvist. Trevligt varre vill jag lova. Nu har vi namligen kirrat det sa bra att hon flyger till Gatwick onsdagen 1/10 och bor hos mig till och med sondagen. Sheena sa till och med att det var okej att Susse var med mig pa torsdagen da jag jobbar. Sa snallt! Dessutom ar det la bra om Susse kan fa en glimt av au pair-livet innan hon sjalv borjar jobba som au pair i Chichester mandagen darpa. Ska bli supermys att traffa Susse igen!

Nyss ropade Anna pa mig. Hon hade just lagt sig och var ensam i rummet i och med att Mia gar och lagger sig en halvtimme senare. Hon ar varldens sotaste i sin rosa pyjamas! Och sa sa hon att hon bara ville beratta att hon skulle dromma om en rosa ko och att jag skulle dromma om en gron, en bla och en brun. Sa vi bestamde att vi skulle beratta for varandra om vara farggranna ko-aventyr imorn bitti. Nar hon ar pa det humoret ar hon den sotaste som finns!


Nu ropar Jon att det ar mat sa jag far val kila ner!


Thames Festival 14/9-08 at 21.45: Fireworks








Lite halvsegt

Idag ar det forsta dagen som det faktiskt ar ratt kallt pa riktigt. Att det ar gratt som bara den gor ju inte saken battre. Nu har jag just lamnat Anna och funderar over hur jag ska utnyttja mina 2,5 lediga timmar pa basta satt. Jag har precis tvattat, vilket kanns som en ambitios borjan, nu hoppar jag nog ini duschen och darefter blir det nog lite allmant valfortjant slapp framfor tv:n ett tag. Jenn kunde tyvarr inte komma over pga av att lilla Belle ar sjuk. Snuttan! Sot som socker ar hon i allafall. =)

I morgon ar det antligen onsdag som ar min nya favoritdag i veckan pga av att Mia har fotboll mellan kl 15.30 och 16.45. Da behover jag bara sitta pa en filt tillsammans med Jenn och Anna och fika lite. Underbart! Darefter ar det dags att ga hem, laga mat och bara en liten stund senare kommer Sheena hem. Sa det ar en kort och inte sarskilt anstrangade dag.

Camden

 

Liten uppdatering

Senaste veckan har varit fylld av bade nya och gamla upplevelser. Jag och Julie akte till Notting Hill i fredags, dar vi at mexikansk mat och jag kopte nya alsklingsboots. Eller mer stovlar kanske. Vi pratade i timmar om vara au pair-familjer och konstaterade att vi aldrig hade kunnat forestalla oss hur det ar att vara au pair. Det gar nog inte att forsta om man inte testar det.

Vid 20-tiden gick jag hem till Jenn dar vi gjorde oss i ordning for kvallen. Efter ett tag kom Adina, vi motte upp Ula och sa tog vi bussen till Leytonstone och gick sista biten till hennes hus. Dar var aven hennes polska pojkvan Lucas och deras lilla iller Spiky. Vi hade himla roligt dar i nagra timmar. Hela kvallen kandes valdigt bisarr, det var komiskt med en vit iller som for omkring som en galning och forsokte gnaga hal i nylonstrumporna. Man ville ju inte direkt spetsa honom med klackarna.. Det blev i allafall en kvall utan utgang av olika anledningar.

Dagen darpa akte jag ut till Camden for att traffa Julie. Vi Starbucksade en stund och sedan irrade vi runt i Camdens galna varld. Da jag kom hem blev det hamt-kinamat och darefter TV-tittande i min sang. Jag var helt slut.

Sondagen var intressant. Jag akte med Sheena och tjejerna ca tva timmar ner till Sheenas mormor som ar 82 och bor pa kusten i ett litet samhalle som jag inte minns vad det heter. (men susse, det lag jattenara Chichester och det var jattefint, sa det dar blir nog kanon, du kommer ju bo nara havet!) Sheenas grannys syster Lill, 74, var ocksa dar pa besok och de bagge damerna var precis sa rara som man tanker sig att brittiska som damer ar. Vi var dar fran kl 13 till 19 sa det var en ratt lang, halvseg men mysig dag. Huset var verkligen otroligt brittiskt! Hon hade bott dar sedan borjan av 60-talet och det var heltackningsmattor overallt, mycket rosa, porslinsfigurer, spetsgardiner mm mm. Till lunch blev det nagon slags roasted steak, ugnsrostade rotfrukter och potatis, angkokta gronsaker och sas. Efterratten var glass glasstarta. Middagen blev lattare med sallad, smorgasar och smaplock. Men efterratten var himmelsk!  Scones med gradde och sylt och afternoon tea! Kan det bli mer helylle-brittiskt pa en dag?! Wonderful!

Vi kom tillbaka till London vid kl 21, Sheena slappte av mig pa Snaresbrook station sa att jag skulle kunna aka in till Westminster for att se fyrverkerierna som var avslutningen pa Thames festival som hallit pa hela helgen. Jenn skulle akt med men hon hann tyvarr inte. Men det blev krangligare an jag trott da district line var stangd. sa jag fick trixa lite med olika linjer innan jag kom fram. Jag hann precis upp pa Westminster bridge sa att jag hann see fyrverkerierna. Avslutningen var riktigt snygg och det var mycket folk, sa det  var kul att vara dar. Efter ett tag lyckades jag hitta Anna, Julie och Jonna som var vid London Eye.  Vi snackade lite skit ett tag och sedan vandrade jag och Anna till Wiktoria Station. Jag hade forstatt det som att tunnelbanan slutade ga kring kl 1 och sa var det tydligen. Dock inte pa sondagar. Sa jag missade mitt sista tag. Jag kande inte for att leta efter nattbussar och komma hem jattesent sa jag hoppade pa sista taget pa min linje som gick relativt nara Woodford. Jag fragade en tjej som satt bredvid mig om hon hade nagot taxinummer och strax darpa satt hela vagnen och tipsade mig om olika taxibolag och nummer. Himla trevligt! Gick av pa andstationen Hainalt dar det som tur var fanns ett litet taxikontor. Sa jag taxade hem for £12 sa det var inte sa farligt anda. Strax innan kl 1 var jag hemma.

Idag, mandag, var en ratt lugn dag. Jag och Jenn tog en kaffe pa vart blivande stammisstalle dar man visserligen bara kan sitta ute hur kallt det an ar, men dar kaffet inte kostar mer an £0,95! Efter att vi hamtat barnen fran skolan traffade vi Ula och den nya Australiensiska tjejen i parken. Hon verkade trevlig men aningens lam, forhoppningsvis tinar hon lite och blir kanonkul!

Nu ar det tack och godnatt for idag!

Sleep tight everybody!

Brittisk humor

Det har blivit sa att de kvallar da jag har atit ensam med Jon har blivit som sma temakvallar. Det borjar alltid med att vi kollar pa TV och sa fragar jag nagot och det leder oss da in pa kvallens tema. Han ar valdigt allmanbildad och verkar vilja att jag ska bli det ocksa sa att jag verkligen far ut det mesta av mitt London-ar. Men det brukar bli valdigt roligt och lite lyckas jag nog minnas. Igar blev det tema brittisk humor, vilket var jattekul. Vi jamforde svensk och brittisk humor, diskuterade alla brittiska serier jag hade sett, etc. Och sa prackade han pa mig en hel hog dvd:er med olika humorserier som han tyckte jag ska beta av nar jag har trakigt. Sa jag hoppas verkligen jag tycker de ar roliga for han lar fraga ut mig om vad jag tyckte.

          

Au pairerna i Woodford...

..ar numera jag, Ula fran Polen, Jenn fran Kanada och Adina fran Armenien. Snart kommer en Australiensisk tjej som ska till Ulas familj da Ula borjar plugga efter att ha varit i familjen i tva ar. I alla fall sa har vi verkligen borjat bli ett litet gang nu som gor saker tillsammans. Himla trevligt! An sa lange ar det val Jenn jag kanner bast, men jag tror inte att Ula och Adina ar nagra som jag hade umgatts med hemma om de hade bott dar, aven om de verkligen ar trevliga. Ar nog bara det att vi kanns ratt olika. Daremot kanns det definitivt som att jag och Jenn kommer ha jattekul ihop, vi klickar verkligen! Den har veckan var den forsta som jag var ledig mellan 13 och 14.25 och det kanns sa lyxigt! De flesta dagar har jag och Jenn suttit pa olika fik och pratat hela tiden och det gar inte att beskriva hur skont det ar att fa prata med nagon som varken ar 3 eller 6 ar utan faktiskt 22. Man ar ju inte bortskamd med det som au pair precis.. Imorgon kvall ska jag till Jenn och gora mig i ordning dar innan vi aker till Ulas lagenhet i Leyton dit aven Adina och nagon kompis till Ula kommer. Darefter gar vi ut antingen i Woodford eller Loughton. Det ar skont att jag, Jenn och Adina bor sa nara varandra, tar bara nagra minuter att ga, for da gor det ju inget att det blir sent, eller tidigt. =)


Imorn kl 12 ska jag och Julie traffas i Notting Hill. I och med att det ar fredag ar det Portobello Market sa det ska bli jattemysigt. Hoppas bara att det blir fint vader, hela veckan har verkligen varit helkonstig pa vaderfronten. En stund ar det varmt och soligt och helt plotsligt ar det gratt, regnigt och kallt och sa vaxlar det fram och tillbaka.


Idag fragade Sheena om mina helgplaner, hon undrade om jag ville folja med till hennes mormor som- om jag minns ratt (!)- bor i Reading. Och det ville jag sa klart sa jag, Sheena, Mia och Anna och dit och ater middag dar. Kul!


Vet an sa lange inte vad som hander pa lordag, men det kanns som om det ar en bra helg jag har framfor mig!

Cheers mates!

Panyttfodd i teknikens underbara varld

Det later kanske inte som nagot som jag skulle saga, men just nu kanns det verkligen sa! Jon har nu fixat och donat sa att jag har ett bord med dator i mitt rum som jag far anvanda hur mycket jag vill och det kanns verkligen jatteskont! For aven om jag vet att jag far anvanda deras datorer i arbetsrummet nar jag vill sa kanns det lite dumt att sitta dar allt for ofta.. Sa jag har inte langre nagon bra ursakt for att uppdatera min kara londonblogg sa sallan som jag hittills gjort!

Mandag

I morse gick Anna och jag till parken efter att ha lamnat Mia i skolan. dar traffade vi Jen och hennes lilla au pairtjej Isabella. Jen berattade att hon lart kanna en till au pair som var jattetrevlig och var fran Armenien har jag for mig. Eventuellt ska vi tre utforska shoppiingmojligheterna i Leytonstone i helgen. Kul sager jag!

Nu ska Anna och jag ga till en park som vi annu inte har varit i och darefter hamtar vi Mia. nar vi kommer hem igen ska vi pyssl. Jag kanner mig som en extremt duktig au pair nar vi gor sant! Jag har kopt var sin t-shirt och orngott till dem som de ska fa mala med textilfarger som jag hade med mig fran Sverige. Ambitiost eller vad?! Ar helt saker pa att det kommer uppskattas, sa det blir nog en bra eftermiddag!

I morgon borjar Anna nursery school sa da blir det nya rutiner att vanja sig vid igen. Men det ska bli skont for da blir jag ledig mellan kl 1 och 15.20 varje dag. Inte helt fel!

En fullpackad helg

Det har hant mycket sedan jag skrev forra gangen. Forra veckan larde jag kanna en Kanadensisk au apair som heter Jen och ar 22 ar. Jattetrevlig!

Vi har borjat komma in i de nya rutinerna som blivit efter att Mia borjade skolan i tisdags. Jag gar upp 07.30 och gor hennes lunchlada, foraldrarna klar pa dem och sedan ger jag dem frukost, borstar tanderna och haret, fixar flator och sedan gar vi ca 08.35. Det kanske later som om detta ar en mycket enkel och smidig procedur. Sa ar inte fallet. Det innebar standiga gratattacker, hysteriska skrattanfall, extremt pafrestande brottningsmatcher som jag inte uppskattar da det ar brottom, mycket tjat, etc, innan vi slutligen kommer ivag. Men an sa lange har vi lyckats komma i god tid till skolan varje morgon aven om jag ar lika orolig varje morgon. Det som hander om barnen kommer for sent ar att de far anmarkning och det rapporteras hem till foraldrarna och det kanner jag verkligen inte for...

I fredags akte jag in till stan vid lunchtid och traffade Julie och Jonna pa Primarks pa Oxford Street. Formodligen varldens billigaste och mest hysteriska shoppingcenter. Vi svettade runt dar ett tag bland allt folk och sedan slog vi oss ner pa McDonald's for lite mat och en 2-timmars genomgang av vara au pair-liv. Det var ju forsta gangen vi traffades har i London sa det fanns ju lite att prata om. Men efter ca tva timmar kom en som jobbade dar och borjade plocka undan vart skrap utan att saga nagot. Vi fattade dock vinken om att det var dags att ga sa vi kilade vidare. Vid kl 16.30 traffade jag Ebba, vi gick till en liten juicebar som kandes som det mest halsosamma stallet i varlden. Underbart gott och komisk personal. Tva killar som konstant skrattade nastan lika hysteriskt som jag och Ebba. Sedan fragade den ena Ebba om hon mojligtvis var svensk och hon svarade att sa var fallet. Da hon undrade hur han kunde veta det svarade han att hon sag ut som hans svenska kompis. Som att han antog att alla svenskar ser exakt lika dana ut. Sedan akte vi hem till mig for att byta om infor kvallen. Hon fick da traffa min familj och jag blev sa forvanad over hur exemplariskt anglalika min sma tjejer var just da. Anna skrek "Matilda" och rusade for att krama mig och hon var helt undeerbart sot i turkosa prinsessklanning! Ebba och jag fixade till oss pa nolltid och knallade sedan ivag till tunnelbanan igen. Da vi gick av vid Piccadilly Circus regnade det extremt mycket, sa vi sprang som galningar mot stallet dar vi skulle mota Anna, Julie och Jonna. Endast Anna hade hunnit dit och medas vi vantade pa de andra betamde vi oss for att ga till den italienska restaurangen dar vi var forra veckan. De andra kom och vi gick dit. Maten var lika god som forra gangen och stamningen pa topp! Jag fick dock en smarre shock da jag pa vagen tillbaka fran toaletten hor hur nagon halvt vralar BELLA bakom mig! Da jag vande mig om var det den roliga servitoren som kom fram och han borjade babbla. Efter ett tag fragade han om vi kanske skulle ha en liten date nagon gang, han ville sa hemskt garna prata med mig. Men i och med att jag uppskattade hans alder till ungefor 47 sa sa jag artigt att det gick nog tyvarr inte.

Ebba var tvungen att ta taget hem och vi andra gick vidare till en bar dar vi fortsatte prata. Eller snarare skrika kanske. Vid halv 1 skildes vi at och jag knallade till tunnelbanan. Jag akte nagra stationer och skulle byta  till min. Jag visste inte riktigt vilken tid de slutatde ga, men jag trodde inte det var nagon bradska. Helt plotsligt hor jag en rost i hogtalaren och for en gang skull lyssnade jag. Vilket var tur for han sa "This is the last train to epping". Det var taget som jag var ttvungen att aka med. Da borjade alla springa runt omkring mig och jag insag att det kanske var bast att hanga pa, sa jag sprang som en tok och kastade mig in i vagnen precis innan den stangdes. Snacka om lattnad..! Jag vill garna vanta lite med att ta nattbussen tills jag har lart mig hur de gar ordentligt. Sa jag hade tur. Vid 01.30 satte jag nyckeln i dorren och somnade strax darpa.

Pa lordagen traffade jag Anna, det oregnade och puckade som vi ar tog vi inte upp vara paraplyer. Sa da vi hittade en lunchrestaurang i narheten av London Eye var vi plaskblota. God mat var det i allafall. Sedan hoppade vi pa tunnelbanan i Westminster och akte till Wictoria Station och tog taget darifran till Surbiton dar Anna bor. Surbiton visade sig vara ganska litet men valdigt mysigt. Vi tog en kaffe pa Starbuck's innan vi tog bussen hem till henne. Hon bor i ett mysigt omrade som paminner om dar jag bor och hennes famlij var verkligen jattetrevlig och barnen sapersota! Vi at middag med dem och underholls av lilla Helena som hela tiden levererade nya skamt. Sedan hade vi skonhetssalong som vi jamt hade da vi var yngre. Jag fixade med losnaglar och Anna plattade mitt har och sminkade mig. Det resulterade i att jag sag ut som en transa, men det kan ju vara trevligt det med! Jag ar dock riktigt imponerad av losnaglarna for £6, de ska halla i tio dagar och ser nastan ut som de man gor pa salong. 

Pa sondagen tog vi bussen in till ett av mina nya favoritstallen. Namligen Kingston. Det ar en universitetsstad och mycket storre an vi trott. Det fanns massor av kul affarer som vi sprang  runt i. Vi var framst fascinerade av hur manga skoaffarer det fanns. Det slutade med att vi at sa billigt vi kunde pa Mcdonald's innan vi tog bussen tillbaka. Jag hoppade av vid stationen i Surbitn och tog taget till Wimbledon dar jag akte tunnelbana hem till mig. Det blev nagra slapptimmar framfor  TV:n innan det var mat. Det blev en jattetrevlig kvall med Sheena och Jon, en av de trevligaste hittills tror jag faktiskt.

Far val sammanfatta detta som en handelserik och kul helg!

GRATTIS ERIC!

Min brorsa Eric ar inte sa liten langre, han ar namligen 10 ar nufortiden!
Synd att jag inte kan vara med och fira dig idag, skulle varit jattekul! Men du far min present nar du och pappsen kommer hit i oktober. Horde att du ska ha fodelsedagsfest pa lordag, med guitarr hero sing star, etc. vad kul! Det blir sakert kanon!

Hoppas du har en jattebra fodelsedag, med presenter och god mat!
Tusen kramar!!

Forsta skoldagen

Idag borjade Mia skolan. (Anna borjar inte forran 9 september.) Det innebar att jag fick en inblick i hur mina morgnar kommer se ut i ett ar. Jag gick upp 07.15, hjalpte dem att kla pa sig och borsta haret, gjorde i ordniing Mias lunchlada och gjorde i ordning frukost till tjejerna. Samtidigt irrade Jon och Sheena runt och letade efter saker, sminkade sig och rakade sig samtidigt som de forsokte svara pa Mias tusen fragor. Allt akompanjerat av Annas konstanta sjungande. Det var relativt kaotiskt, men alla lyckades bli klara i tid som tur ar. I och med att det var forsta dagen ville Sheena folja med till skolan och lamna Mia. Jag och Anna foljde med och Jon gick till tunnelbanan for att aka in till sitt kontor i Soho. Det regnade verkligen sa det sag ratt kul ut nar vagen till skolan var full med barn och foraldrar under paraplyer. Mia var supersot i sin skoluniformsklanning, vita strumpor och svarta sandaler! Sedan gick Sheena till tunnelbanan for att aka till jobbet och Anna och jag gick hem. Vi at lite andrafrukost, sag lite pa barnprogram, spelade spel och nu ska vi baka chokladmuffins. Sa jag sitter nu vid datorn och googlar efter recept. Och passar pa att skriva lite har.

Mys i parken

Idag ar det fint och soligt! Det ar sa konstigt hur vadret vaxlar. I forrgar var det verkligen jattevarmt, igar var det gratt och svalt och idag ar det ratt varmt igen. Sa jag och barnen bestamde oss for att vara ute lange. Vi fixade picknick-lunch tillsammans och sa gick vi till en park i narheten dar vi at. Darefter lekte de och jag loste sudoko, riktigt skont med andra ord!

Just nu spelar Mia play station och Anna leker med sin alsklingsdocka Baby Mia sa jag passade pa att smitta upp till datorn en snabbis.

Imorn borjar Mia skolan sa da blir det en lite tidigare morgon for att hjalpa tjejerna att bli klara i tid och fixa lunch-lada. Sedan far jag och Anna hitta pa nagot kul ensamma. Hon borjar inte nursery school forran 9 september, fast da ar det anda bara mellan kl 13 och 15.30. Men da far jag anda lite ledig tid.

Nu ropar Anna pa mig, hon vill att vi ska spela spel, sa jag far val slita mig nu. Ha det fint!

RSS 2.0