Lite bilder fran mitt Engelska hem

Jag har ju varit snal med bilder fran huset och omgivningen dar jag jag bor men jag ska skarpa till migg pa den fronten. Detta blir en liten borjan i allafall.

Fram till lunch hade jag och Anna mysdag hemma. Vi lyssnade pa familjens urbra julskiva pa hog volym och drack varm choklad. Det ar verkligen sa mycket mysigare med julpyntet uppe, det blir sa stamningsfullt!
         

Pa tal om ingenting kan jag beratta att vi har det riktigt vaarmt har. Idag var det 11 grader sa det ar svart att tanka sig att det ar julafton om mindre an en vecka. Och annu konstigare ar hur vadret vaxlar. Ena dagen ar det soligt, varmt och 11 grader och andra dagen ar det ruggigt, kallt och 1 grad. Minst sagt omvaxlande.. Men min familj har antligen insett att det faktiskt ar vinter nu sa nu ar vart hus om inte varmt sa i alla fall nastan! =)

Counting the days..

Nu ar det bara 5 dagar kvar tills jag star pa svensk mark igen! Underligt.. men det ska bli kul.

Denna veckan var nog min basta au pair-vecka hittills. inte for att det direkt har hant nagot, men barnen och jag har haft det mysigt, nastan hela tiden och Jon har jobbat i stan varje dag sa det har varit lugnt hemma. Daremot har jag jobbat manga extratimmar, vilket i och for sig inte har gjort nagot da jag ju aldrig sitter barnvakt annars. Pa mandagen varSheena och Jon pa dans, dagen darpa var det julfest for alla som dansar dar, igar var Jon pa julfest med jobbet och idag ar Sheena pa julfest med sitt jobb. Det lite trakiga denna veckan var att Jenn akte hem till Kanada i tisdags. Sa Woodford ar sa klart tomt utan henne.

Men nu till helgen som var riktigt bra. Fredagen skrev jag ju om i forra inlagget. Men pa lordagen akte jag och Jenn hem till Rita dar vi slappade lite innan vi tog bussen till Canary Wharf. Vi gick runt i nagra timmar pa det toppenbraiga shoppingcentret som ligger precis vid stationen och handlade julklappar. Superbra stalle! Jag hittade en klanning som skrek Matilda sa den hangde jag undan till dagen darpa da jag hade pangar att kopa den for. Senare akte jag hem for att gora mig i ordning for luciakvallen. Pa vaggen till stationen osregnade det och klacken pa min ena sko gick av sa jag fick stressad springa tillbaka och byta for att sedan springa som en dare till tunnelbanan. jag traffade Susanne och Luke och vi tog en taxi till Brick Lane och skyndade oss in pa Fika. Dar var supermysigt och farre manniskor an vantat. Det hade varit fler dar tidigare pa kvallen da det var luciatag. Men det var trevligt anda. God svensk buffe, svenska klassiker i hogtalarna, sa som Freestyle och Gyllene Tider! Underbart!! Vi traffade aven lite roligt folk som vi at ocj sjong vackra visor med haha. Efter nagra timmar pa Fika gick vi tvars over gatan till den mysiga baren dar vi varit forut. Det var knokat med folk och sa hog musik att man knappt horde varandra alls. Men mysfaktorn var hog! Vid 2-tiden hoppade jag pa buss nr N8 till Wansted dar jag bytte till min gamla hederliga N55 som tog mig till South Woodford. Jag fick vanta ca 15 min pa N55:an och det hade jag gruvat mig lite for, men det gick jattebra. Wansted ar dessutom ett trevligt omrade. Nar jag kom hem var Jon fortfarande uppe sa jag gav honom en rapport fran  kvallen och stupade sedan i sang vid kl halv fyra.
   

Sondagen var supermysig! Jag och familjen promenerade ivag till tunnelbanan vid 11-tiden. Pa den strackan hann Mia trampa i hundbajs och lera ner sina jeans och Sheena fa ett latt sammanbrott. Men sa var vi ivag igen och allt var bra. Jag hade varit lite narvos infor att vi skulle umgas sa lange utanfor hemmet allihop, det brukar vi ju inte direkt gora, men det var jattetervligt som tur var. Vi gick av vid Marble Arch och gick till Hyde Park dar det var Christmas Fair: Winter Wonderland. Det var helt otroligt valgjort, det var svart att forsta att man befann sig i Hyde Park. Det var fullt med karuseller som passade alla aldrar, en julmarknad, uteserveringar med grillar och sma barer. Mycket folk, men valdigt bra stamning, alla gick omkring med ett leende pa lapparna. Vi akte alla mojliga karuseller och berg och dalbanor allihop och det var verkligen kul att gora det tillsammans. Vi at lunch pa en liten uteservering med tysk mat. Sa vi at tyska kottbullar (som var urgoda) och grillad potatis. Till det drack vi mulled wine= glogg. Mys! Efter nagra timmar lamnade vi Hyde Park, familjen gick till en cafe och jag begav mig till Canary Wharf igen for att hamta upp klanningen. Dar at jag aven fantastiskt god italiensk glass- apple och choklad med kanel, mums!
   

Men se, da nalkas Lucia...

Denna veckan var riktigt bra. Jag tror det var forsta torsdagen som jag ite raknade timmarna tills jag slutade och jag drog inte en suck av lattnad da jag stangde dorren bakom mig pa kvallen. Det berodde nog pa olika saker, framfor allt att Jon jobbade i stan hela veckan. Men barnen var ovanligt charmanta och har haft flera sma karleksforklaringar till mig da de forsokt fa mig att vara deras au pair for alltid. Det varmde och jag kande varfor jag trots allt alskar de sma liven!! Dessutom har kvallarna varit jattetrevliga med Jon och Sheena. En kvall satt jag och Sheena och pratade i flera timmar och hon berattade om nar hon var i min alder och om hennes forhallanden innan Jon. Mycket underhallande kan jag tala om! ;) Haromkvallen kom Jon hem efter att ha handlat och sa sa han att "Nu Matilda blir du glad, jag har kopt sill! Det ater ju ni hela tiden i Sverige!" Som tur ar gillar jag ju sill och det var riktigt gott, paminde om svensk sommar sa har i Englands vinterrusk, men jag kan ju inte pasta att det ar nagot jag ater var och varannan dag precis..!

Igar at jag brunch pa var billiga supergoda smorgasbar med Jenn. Darefter akte jag till Liverpool Station for att se om jag kunde hitta en narmare vag till Brick Lane som vi ska till ikvall. Vagen dit var supertrevlig, jag har hittat nya favoritkvarter kan jag tala om! Supermysiga sma butiker och restauranger. Jag tittade aven in pa Spitalfields Market som var toppen. Sedan kom jag fram till svenska restaurangen/baren Fika. Jag kopte luciabiljetter av en jattetrevlig svensk tjej och tog en kaffe dar. Tyvarr var biljetterna till sjalva luciataget slut men jag fick tag i tre av de sista biljetterna till buffen kl 21 och festen darefter. Det ska bli supermysigt att fira lucia dar med Susse och Luke. Ska forsoka komma pa ett bra satt att ta mig hem bara, det stanger vid 3 och da gar ju inte tunnelbanan langre. Men det loser sig.

Idag skulle jag och familjen Lilley ha akt in till Hyde Park tillsammans for att ga pa Christmas fair. Men vadret ar sa trakigt, gratt och regnigt att vi skot upp det till imorn da det tydligen ska bli soligt och fint. Vadret vaxlar verkligen har. Nu ska jag snart forbi Jenn och aka in till stan med henne och Rita. Sedan blir det julklappsshopping och forhoppningsvis en liten stund med Ebba, Anna och Julie innan jag aker hem for att gora mig i ordning for Luciakvallen med stort L!

 Winter Wonderland in Hyde Park

I'm full of christmas cheer!

Nu borjar antligen julstamningen infinna sig! Mitt rum ar mysigt med julgran och ljuslinga och pa kvallarna gnistrar det i alla tradgardar. Engelsmannen verkar lagga ner mycket jobb pa att gora julfint i tradgardarna. Pa lordag ska jag aka skridskor med Jenn och Rita och darefter kolla in julbelysningen i Hyde Park och pa Oxford St. Darefter blir det luciafirande pa Fika i Brick Lane och sedan nagon klubb med Jenn och Rita. Det blir bland det sista vi gor tillsammans innan de aker hem till Kanada for ett julbreak.

Trakigt nog kan jag meddela att jag blivit sjuk igen.. inte sa kul. Sa efter att jag har lamnat Anna pa nursery blir det en svang till Boots eller Sainsbury's for att medicinshoppa.

Det var en skon och slapp helg. Pa torsdagskvallen var jag forst over till Sam for att hamta min kamera som de hade hittat. Dar blev jag aven bjuden pa middag, vilket var ett mycket frestande erbjudande da det doftade himmelskt. Men jag tackade nej da Jenn strax skulle komma och hamta upp mig. Vi gick till George's dar vi traffade Kylie och sa spenderade vi nagra trevliga timmar dar innan vi vandrade hemmat i kylan.

Fredagen blev en Woodford-dag. Jag sov lange, stadade lite och brunchade med Jenn pa var favorit-smorgasbar dar vi satt anda till hon borjade jobba igen kl 15. Sedan gick jag lite arenden och satt sedan nagon timme pa Belgique med en kaffe och en bra bok. Darefter gick jag hem och slappade annu lite till och funderade pa vilken film jag och Jenn skulle se pa kvallen. Men det blev inget filmtittande for vi kl 20 ringde Ben och fragade om vi vill folja med honom och Sam till the George's och det sa vi ju ja till. Men strax darpa ringde han igen och sa att det inte var nagot kul dar sa vi gick hem till dem istallet. Dar blev det en trevlig kvall med mycket skratt, lite tv-tittande och nagra djupa samtal.

Pa lordagen akte jag till Waterloo Station dar jag tog taget till Surbiton. Anna och jag promenerade runt i Surbiton och Kingston och fann efter visst sokande den perfekta nyarsklanningen for Anna. Supersnygg! Sedan akte vi hem till henne, pratade lite med familjen, at pizza och kollade pa X-faktor.

Sondagen blev slapp, med mysig. Jag tog taget hem vid 16-tiden och var hemma i Woodford strax efter kl 18. Jag skulle traffat Ben men sa bidde det tyvarr inte. Istallet blev det mystid framfor Bonde soker fru och det var ju inte helt fel det heller. =)

Gardagen gick bra. Jon jobbade i stan hela dagen vilket var skont da vi hade huset for oss sjalva. Om morgonen med barnen var hemsk sa var som tur var eftermiddagen jattemysig. Aven idag ar Jon i stan sa det ar skont.

Nu ar det bara 14 dagar kvar till jag flyger hem! =)


Lite bilder fran sista tiden

         

Mustachernas England

Senaste tiden har mycket kretsat kring mustacher av nagon anledning. Det har blivit temat manga kul dagar och kvallar, bade i Woodford och Chichester!


En helg spenderad i Chi, Portsmouth, Woodford och Covent Garden

Helgen var extremt intensiv och handelserik och mycket bra! Det borjade med att jag i torsdags fick sluta lite tidigare for att hinna packa och pallra mig ivag till Victoria Station. Kl 20.20 tog jag taget till Chichester daar jag var framme kl 22. Susse motte mig med ett skutt, en trumpethalsning och en stor kram och sa hoppade vi in i Wills bil som var anglalik nog att hamta mig. Det ar jag honom evigt tacksam for iom att regnet vrakte ner, har nog aldrig sett nagot liknande! Vi kom hem, sa tack och hej till Will, pratade lite med Cheryl, Nathan och smakillarna och sedan gick vi upp och lade oss, men vi somnade inte forran vid tvatiden. Nar man bor sa langt ifran varandra blir det mycket att prata om da man val ses.

Fredag: Dagen darpa sov vi ut, at grot och lekte med Zeb och Theo, Susses au pair-barn. Jag holl pa att smalta bort i moderskanslor da lilla Theo somnade i min famn dar jag vaggade honom, akompanjerad av svenska luciasanger som jag och Susse sjong tvastammigt i nagon timme. Sedan tog vi en tupplur vi ocksa och vid kl 13 tog Cheryl med oss till Portsmouth, vilket var jattetrevligt. Vi strosade runt i ett mysigt men stort shoppingcenter och darefter blev vi bjudna pa lunch av Cheryl pa en mysig restaurang i hamnen. Hog mysfaktor!


Sedan korde Cheryl hem oss och akte darefter till jobbet. Antligen var huset tyst och skont sa vi borjade gora oss i ordning for kvallen. Kl 18 gick Susse for att hamta Zeb och Theo pa nursey. Kl 19.20 hamtade Will upp oss och sa akte vi till Nags Head dar det var dags for Christmas meal! Det var en supermysig restaurang/pub som var fint juldekorerad. (Bilder kommer i nagot senare inlagg.) Det var Will och hans bror Toby som hade arrangerat det hela och bjudit in ca 20 vanner. Sa det var langbord och manga nya ansikten, de flesta glada, men nagra totalt gratrista. Jag fattar inte varfor de kom dit. Jag at vinterfrukter i vitvinssas till forratt, carvery till huvudratt och christmas pudding till efterratt. Mycket brittiskt kande jag! Vid 23-tiden gick vi till en pub vi varit pa forut och efter ett tag tackade jag och Susse for oss och hoppade pa bussen till Chichesters enda klubb Thursday's som var lika fulpackat och kul som vanligt! Det hande en hel kul dar, mycket kretsade av nagon konstig anledning kring en viss scarf.. och den var inte ens sarskilt fin. =) Innan vi akte hem blev det en kort "efterfest" hos vara nyfunna vanner Tom och Toby. Vi var hemma ca kl 6 och da somnade vi bums.


Lordag: Vi sov ut lange, at en halsosam frukost och promenerade sedan in mot stan och styrde kosan till West, baren som ar i en kyrka.. Dar jobbar Will sa vi kopte varm choklad och te och Will tog en paus och satte sig med oss. Sa blev det lite smaprat om gardagskvallen innan jag och Susse begav oss mot stationen. Kl 17.45 var jag pa Victoria Station igen och mottes av Julie. Vi at natchos pa en billig men trevlig restaurang pa stationen och sedan akte vi hem till Woodford. Nar jag kom hem var Sheenas pappa och latsasmamma dar och visserligen hann jag bara prata med dem ca 5 min innan de akte hem men jag kande verkligen att de var jattetrevliga. Jag och Julie gjorde oss i ordning och konstaterade vad otroligt skont- och ovant- att for en gangs skull ha all tid i varlden och inte behova stressa! Vid 22-tiden gick vi in hos Sam, Ben och Jack dar Bens fodelsedagsfest var i full gang. Det var inte sa mycket folk, bara ca 30 pers, men det var trevlig stamning och kul manniskor. Och de hade verkligen lagt ner jobb pa att det skulle bli lyckat sa det var en inhyrd dj med varldens anlaggning och i tradgarden fanns ett talt med riktigt bra varmeanordningar sa att man latt kunde sta ute utan att frysa. Det var en kul, handelserik natt som avslutades vid kl 7 da vi traskade hem igen. Jag somnade som en stock, men Julie som var tvungen att aka hem efter en halvtimme for att jobba, lyckades halla sig vaken stackaren.

Sondag: Jag vaknade vid 11 och akte in till Covent Garden dar Anna sa talmodigt vantade. Vi gick till en mysig italiensk restaurang i narheten av Leicester Square, dar blev det mycket prat och mycket cola. sedan strosade vi runt i mysiga kvarter och kikade i olika butiker pa jakt efter den perfekta klanningen som tyvarr aldrig dok upp, trots att vi anstrangde oss for att vara open minded och positiva. Mycket trevlig dag anda! Strax innan kl 18 var jag hemma, redo att sitta barnvakt. Sheena och Jon skulle pa Kid Rock-konsterten i O2-arenan. Tjejerna var helt hyper och overtrotta sa jag sag en hemsk kvall framfor mig, jag var ju ocksa ratt trott efter helgens bravader. Men till slut fick jag dem att lugna ner sig lagom till Annas bad, (mycket lampligt) och det blev riktigt mysigt till slut, aven om det tog ett bra tag tills de somnade.

Idag har varit en bra dag, Mia var hemma hos Olivia och lekte och at middag dar sa eftermiddagen blev betydligt lugnare an vanligt. Resten av veckan blir bra, imorn ska jag traffa en ny kompis som heter Prince Mathews (ja bara namnet, man hor ju att det ar en kul typ!) och pa torsdagskvallen ska jag forst till Ben en svang for att hamta upp min kamera som han akte en bra bit for att hamta snall som han ar och efter det ska jag till George med Jenn, Rita och Kylie. Hoppas Ula dyker upp ocksa!

Nu har dessutom jag och Linnea bokat in en Cornwall-helg! Det blir 6-8 feb, ska bli sa mysigt!

Nar jag laste igenom det har inlagget lite snabbt kande jag verkligen vad jag alskar mitt London-liv! Skulle inte vilja byta det mot nagot. =)

Kram och glad forsta advent i efterskott till er alla!


RSS 2.0