Italians and Swedes in Hoxton Sq

Forra mandagen traffades jag och Julie utanfor Old st station for att mota Federico (som vi larde kanna i Barcelona fora aret) och tva av hans kompisar, Matteo och Elena, som var har pa semester. Vi fick dock vanta en halvtimme och befarade att detta var som hamnd for att vi tjejer var sa extremt sena till en middag med dem forra aret. Sa var dock inte fallet, utan istallet berodde det pa att Matteo och Fede hade "latsasbrakat" och att Fedes nasben darfor tyvarr troligtvis brots precis innan vi skulle ses. Ajaj!

Well well, det var kul att traffa dem och vi gick till Hoxton Sq dar vi slog oss ned pa Zigfrids uteservering. Dar blev det en lang, trevlig kvall och efter ett tag anslot aven Lisa och Dan, vilket gjorde det hela annu battre. Det enda som inte blev sa lyckat med kvallen var att jag som vanligt glomde hur langt glapp det ar mellan sista tunnelbanan och forsta nattbussen, sa jag blev sittande pa New Hackney Road i vantan pa min buss som inte behagade dyka upp foran halv tva.. Men det var inte sa farligt da jag hade flera som underholl mig i telefon och det var dessutom mycket folk runt omkring sa det var inte alls obehagligt. Kul kvall!



 


Free Hugs UK



Som jag tidigare namnt sa ar jag ju sedan borjan av mars medlem i Free Hugs UK. Detta har medfort att mina sondagar ar oroligt roliga och oforutsagbara och att jag fatt manga nya roliga kompisar. Framfor allt mina "kollegor". Vi har gjort mer och mer tillsammans utanfor Speaker's Corner, tex. salsakvall, picknickar, middagar, etc. Vi har aven en grupp pa facebook och de flesta av oss har en mycket betydelsefull roll i gruppen pga av vara olika ataganden och ansvarsomraden:
Stuart McElwaine (London)
Ambassador for Hugs
Nikolai Segura (London)
Founder / Cuddle Consultant
Rebecca Persson
Cultural Attaché of Hugs
Billy Kitts (London)
Minister for Hugs
Emeline Legrand (London)
Court Jester of Cuddles
Marine Hybois (Switzerland)
French Interpreter for Hugs
Matilda Johansson
Executive Producer of Hugs
Dock ar detta langt ifran alla, men detta ar nagra av dem som oftast ar dar pa sondagarna.

Vad gar da Free Hugs ut pa? Jo detta ar vad vi har for beskrivning pa hemsidan (freehugs.org.uk) och pa facebook:

Basically the philosophy of the free hugs platform is simple. We hold these truths to be self-evident:

* That all men and women were created huggable

* And endowed with certain inalienable rights and among these the right to hug, be hugged, and freedom to the pursuit of hugs

* That everybody regardless of colour, creed, religion, age, sex, or orientation needs love, affection, kindness and friendship

* And that hugs are a sign of these things

* That no-one has to change to receive a hug - you don't have to be a stone lighter, or a cup-size bigger, or an inch longer

* And therefore hugs come to you the way you are, accepting you for who you are

* That while you can have too much food, drink, drugs, sex, partying, and TV you can never have too much love

* And that therefore hugs are healthy, happy and cost nothing to give or receive

Welcome to the Free Hugs platform - feel free to join or give your support, or suggest additions or amendments to our philosophy!

Ett litet tillagg ar att just i Speaker's Corner hettar det latt till da det blir stora diskussioner om politik, religion etc och da finns vi dar for att lugna ner folk lite. Ingen kan fa en kram utan att le och det marks verkligen, folk blir glada!

Alla mojliga manniskor vill ha en kram. Allt fran gamla tanter till sma barn och alla daremellan! Och jag traffar folk som jag formodligen aldrig annars skulle ha traffat, har manga intressanta diskussioner med spannande manniskor, har blivit intervjuad av BBC en gang och traffade en gammal indisk man som ar forfattare och blev jatteinspirerad av min och ville ha med ett kapitel om mig och vad jag gjorde i sin nya bok!


Parmesan-regn och midsommar! (forra helgen)

Nu har jag fatt Nadjas bilder fran forra helgen sa nu blir det en liten uppdatering av vad jag hade for mig da!

Pa torsdagen var vi som jag redan berattat om hos Kylie och Martin och det var hur trevligt som helst!





Pa fredagen akte jag till Canary Wharf dar jag kopte min midsommarklanning som jag spanat pa ett tag. Darefter akte jag anda ut till Chiswick for att luncha med Jacob vid hans jobb. Trevligt omrade, men vaaldigt langt bort. Nagot som jag definitivt insag da jag skulle aka hem. Trots att jag tyckte att jag raknat med extra tid sa blev det anda tajt att hinna hem till halv fem da jag skulle sitta barnvakt. Jag fick inte tag i Sheena sa i panik ringde jag Jenn som lovade att vara utanfor mitt hus 16.30 da Sheena och barnen kom hem. Jag stressade och svettades som en galning for att inte bli sa sen och sa ringde She da jag var i Snaresbrook och kl var 16.35 och sa att hon var sen och att jag inte behovde stressa. Pjuh! Men stackars Jenn hade suttit utanfor mitt hus med barnen i en kvart och vantat stackarn och jag fick aterigen en insikt om hur otroligt snall hon ar! En av de basta maniskor jag traffat utan tvekan. Sheena slappte av barnen till mig pa Woodford St och sa kopte vi lite godis att ha som matsack under promenixen hem. Jag lagade mat och barnen lekte, sedan var det baddags och darefter tid att sova. Allt gick bra och det blev en mysig kvall framfor Top Gun.

Lordagen var ju midsommar och trots att detta var min forsta midsommar i England sa var det definitivt en av de basta nagonsin!

Jag akte hem till Nadja for att hjalpa henne, Lotta, Bradley och Svea med forberedelserna. Vi fixade jordgubbar, blaste ballonger dekorerade etc, tills Emma kom. Da gick vi tre tjejer ut i skogen for att fixa midsommarstang. Med oss hade vi en sadan dar minisag som man har pa traslojden, kontursag kanske det heter?! Vi hittade den perfekta grenen liggandes i ett dike och efter lang tid och mycket, traningsverk, svett och skratt var vi antligen pa vag tillbaka hem. Sedan gick vi upp till bron i Leytonstone och plockade massor av blommor och sedan gick vi hem for att knapa ihop konstverket.

Med hjalp av staltrad (som for ovrigt ar nast intill omojligt att fa tag i har_ och en julgransfot blev det riktigt bra. Medans de andra gjorde sig i ordning "kladde" jag, som redan var fardigfixad, midsommarstangen. Den blev riktigt sot! Sedan gjorde vi och Lotta kransar till haret av blommor som Lotta varit och kopt och det slutade med att vi sag sa midsomriga ut som man bara kan!





Efter kl 15 kom det gaster hela tiden och som mest var vi kanske 30 pers. Mycket trevligt folk fran hela 8 lander!



Och sa hande en jatteknapp med otroligt kul grej! Vid 19-tiden kommer Nadja springande ut fran huset och sager "Matilda, blunda! Du kan aldrig gissa vem som ar har!" Och sa ledde hon in mig i koket och dar stod ingen annan an Christoffer! Varldens roligaste alskade Christoffer! Gud vad vi skrattade! Hur knasigt som helst, alla vi blev jatteforvandade. Men det visade sig att hans storasyster Jenny hade jobbat tillsammans med Lotta for lange sedan och att de darfor var kompisar. London ar inte sa stort som man tror..! Fast nar man tanker pa att det bor mer folk i London an i hela Sverige sa ar det ju ratt skumt anda..



Det blev god mat, roliga manniskor, dans kring var fina midsommarstang och lite roliga lekar framat natten. Tex armbrytning och "vem kan sparka hogst?". Sedan blev det till och med ett litet svenskt kulturellt inslag fran oss tjejer. Vi sjong "Nu gronskar det" och det gick faktiskt riktigt bra med stammor och allt och det blev mycket uppskattat!

Men kvallens hojdpunkt var nog anda ett skadat kna, Lotta, jag, Pat/Greg, Nadja och Sveas uppblasbara pool, det ar svarslaget!

Pa sondagen blev det mysig brunch i tradgarden med de gaster som var kvar. Riktig english breakfast! Det var stekande hett, sa jag, Nadja och Emma kopte iskalla drickor och gick till Wanstead Flats- ett jattestort naturomrade, med angar och sma sjoar, som sitter ihop med Epping Forest- dar vi lag och solade, pratade om allt och inget och lyssnade pa musik hela dagen. Pa kvallen gick vi hem till Nadja igen och at tacos med familjen, riktigt trevligt. Vid 21-tiden drog jag mig hemat efter en superhelg med nagra av de skonaste manniskorna jag vet!

   


Last night with all my girls

I torsdags var sista au pair-kvallen da alla i det "riktiga ganget" (det vill saga de som alltid varit med och alltid kommer och som jag kanner bast) var dar. Kylie aker namligen hem till Australien pa semester en manad och da hon kommer tillbaka har Jenn akt. Snyft! Menmen, vi hade hur trevligt som helst. Dagen till ara gick vi inte ut som vi brukar, utan vi var hembjudna till Kylie och Martin i deras nya lagenhet i Stratford (som forovrigt var superfin och verkligen kandes som ett hotell da det till och med fanns en reception och heltackningsmattor i korridorerna!). De bjod pa jattegod plockmat och vi pratade, skrattade, grat och pratade om allt som vi gjort tillsammans under aret. Jag tror alla kanner likadant, vi har betytt sa mycket for varandra och aret hade inte blivit halften sa kul utan alla!


Ovre raden: Kylie, Rita och Nadja
Nedre raden: Ula, Jenn och jag

   

 

sa bra!

Kom hem for en liten stund sedan och ar helt slut. Har haft en kanonhelg och en av de absolut basta midsommarfirandena i mitt liv! Ska skriva mer om det och allt annat som hant den har helgen imorn da jag far lite bilder fran Nadja.

Nu ska jag krypa till kojs och kolla pa Top Gun!
Night night xxx

Me and my friends at the duck pond

Since it's a gorgeous day Jenn and I decided to take our girls to the duck pond a bit further up in Woodford Green. So we brought some old bread and Anna and Belle loved feeding the ducks and the geese (so did we).










The last picture is of Anna when she almost fell into the pond

sommar sommar sommar

Jag alskar sommar, sol och varme i London! Jag blir glad bara av att se alla andra runt omkring mig som ar glada och barbenta, man kanner verkligen av hur nojda alla ar med livet sa fort det ar sa har fint.

Helgen var jattebra. Au pair-kvallen i torsdags var jattetrevlig. Det var jag, Nadja, Jenn, Ula och Kylie som satt i manga timmar pa en av vara favoritpubar i Stratford. Varken jag eller Nadja jobbade dagen efter sa vi drog i vag for att dansa nagonstans da vi alla brot upp fran puben vid halv tolv. Dock var manga klubbar stangda for att det var torsdag och vi kande inte riktigt for Yates.. Helt plotsligt nar vi trots allt star i kon till var hatklubb hor vi nagot som klingade illa med all hard "black man-cockney" runt omkring oss. Norska! Haha, otroligt otippat sa var det en svart, norsk kille som bodde har och nu skulle fira att en kompis skulle gifta sig. Jattetrevlig forst och framst, men sedan ar ju norska bara for underbart! Jag kom igang som bara den och forsokte overtyga honom med mina sprakkunskaper stackarn haha. Det visade sig sedan att det bara fanns Yates och en stripklubb att valja pa sa da sa vi tack och godnatt och akte hem istallet. Det blev vegiburgare i Leytonstone innan vi sa hejda. Da jag bytte buss i Wanstead traffade jag en annan kul prick som hette Gary och pastod sig vara en av fa londonbor som inte ar snobbar. Han, jag och nagra till fick till en riktigt kul konversation och dessutom fick jag tips pa massa bra jazzklubbar.

Fredagen blev jattemysig. Jag traffade Nadja for lang-frukost-lunch i Wanstead pa vart nya favorit-lunchhak. Mycket gott, rolig personal och en vansinnigt acklig knallrosa dricka. Efter nastan 4 timmar akte jag hem, fixade lite. Pratade lite med Sheenas pappa. Kandes forst lite jobbigt da jag inte kanner honom och han just forlorat sin fru, men han var sa gullig sa det var inga problem. Pa vagen till tunnelbanan lyckades jag sedan tappa mina alskade rosa Kina-sjal.. trakigt. Traffade Anna kl 19 pa Piccadilly Circus och sa styrde vi kosan mot den italienska restaurangen som vi har en sadan hat-karlek till. Dar satt vi och hade djupa diskussioner om allt mojligt, vissa djupare an andra kanske. En hel del skratt och analyser over servitorernas beteende och huruvida en av dem hatade Anna eller inte. Detta ar i sjalva verket Anna som har noll formaga att se nar nagon flirtar med henne! ;) Flera timmar senare tog vi taget fran Waterloo till Surbiton. Dar var Steven, Amanda och Helena fortfarande uppe sa vi satt och pratade med dem ett tag innan vi stangde in oss pa Annas rum och var lika konstiga som bara vi kan vara tillsammans, sarskilt kl 2 pa natten.

Vi sov ut lite (jag vaknade av Annas: "Matida!! Jag har trakigt!") och sa akte vi in till Kingston. Dar kollade vi runt i affarer, jag hittade min midsommarklanning som ska inhandlas pa fredag, och sa blev det en god lunch, sallad, pa Zizzi innan vi begav oss tillbaka. Mycket god och lang avskedmiddag hade familjen ordnat. Jag har nog aldrig atit sa mycket i hela mitt liv! Eller sa lang tid, 8 timmar! Men gott och trevligt var det. Sedan avslutade Anna och jag kvallen som vi brukar- mycket prat, skratt jobbiga ljud.

Morgonen var sa klart konstig och lite sorglig da det var dags for Anna att aka hem. Vi vet dock var vi har varann sa det kandes inte for hemskt att inte ses pa nagra manader, aven om det sa klart var trakigt och jag kommer sakna henne. Ses fram emot en kul host ihop hemma! Amanda grat redan da jag gick sa jag kan ju bara forestalla mig hur mycket hon grat da det faktiskt var dags for henne att saga hejda till Anna pa riktigt.

Darefter akte jag in til stan igen och var pa Waterloo kl 11. Jag skulle inte kramas forran kl 14 sa jag ringde Jacob for att hora om han var sugen pa frukost/lunch/fika pa cafet i den mysiga lilla parken vid Embankment. Som tur var var han det. Sa dar satt vi ett bra tag och sedan tog vi en lang fin promenad upp genom Green Park till SPeaker's Corner i Hyde Park. Han skulle slappa i solen och var snall nog att passa min vaska. Kramandet var lite lamt da det bara var jag och Stuart dar. Jag hangde med Friend och overtygade honom att halla mig sallskap och snall och rolig som han ar gjorde han det. Innan jag gick, efter bara lite mer an en timme, kom Rebecka, Dala, Marine och Emeline ocksa. Jag och Jacob akte in till Liverpool st dar vi traffade Nadja, Niklas och Christofer. Vi gick till Spitalfields och Brick Lane. At jattegod indisk curry ute i solen pa marken, Niklas kopte en ukulele och sa drog vi oss bort mot Hoxton Sq dar vi hamnade pa en jattemysig uteservering och blev kvar anda till halv tolv. Nadja drog sig dock hemat lite tidigare. Vi hade hur kul som helst tillsammans och larde nog kanna varann lite battre. Jag och Jacob konstaterade att de andra killarna nog har varldens roligaste och charmigaste dialekt- de ar fran Solvesborg. Da de satt och munhoggs lat de verkligen som ett gift gammalt par! Vi drev aven varandra till vansinne med jobbiga tricks och gator. Mycket mycket kul kvall som det snart blir repris av!

Igar var det vanlig dag som var riktigt trevlig och faktiskt slutade i det langsta askvadret jag nagonsin upplevt tror jag. Idag var det ocksa en valdigt vanlig dag. Anna har dock varit riktigt jobbig, men det blev en mysig eftermiddag da de forst badade i poolen och jag och Anna sedan pysslade ihop en jattefin tiara. Jon var jattestolt da han lat mig smaka pa sin cherry vodka som blev klar idag. Den var riktigt god och fanns i tva versioner- en med chili och en utan. Men hans jordgubbsvariant ligger nog i topp fortfarande for mig.

En upp-o-nervand vecka pa 64 Forest Approach

Den har veckan har varit konstig. Sheenas latsasmamma har haft cancer ett bra tag men forra veckan blev hon hastigt samre och lades in pa sjukhus. Pa tisdagen var bade Sheena och Jon dar och mormorn dog pa eftermiddagen. Hemskt, sarskilt for att hon bara var strax over 60 och just gatt i pension och hade massor av planer for vad hon och SHeenas pappa skulle gora i framtiden. Pa kvallen da de kom hem satt vi ner allihop for att forklara for tjejerna, nagot som var lattare sagt an gjort. Da Anna tillslut hade forstatt att hon inte kunde traffa nanny mer sa undrade hon vad som skulle handa med hennes kropp. Jon sa nervost att hon hade valt att kremeras och hoppades att slippa foljdfragor. Men nix:

Anna: Vad betyder kremeras?
Jon: Att man branner kroppen sa att det bara blir aska kvar som man sedan kan lata vinden sprida tex over havet.
Anna: Vad ar aska?
Jon: Ehm.. Du vet det som blir kvar pa grillen?
Anna: What?! Are we going to barbecue nanny? Can we never use the barbecue again after that?!
Jon: Ehm... Well...

Gud vad vi skrattade! Nar Anna till slut fick klam pa vad som skulle handa:

Anna: Sa nanny ska bli ask-pulver som slangs i vattne! Men.. kommer huvudet guppa ensamt bland allt pulver?

Ja.. det ar inte sa latt att forsta. Eller att forklara.

Pa tisdagskvallen satt jag, Sheena och Jon lange och pratade om allt och jag kanner verkligen att jag kom narmare dem bade den kvallen. Sheena berattade mycket om sin barndom som jag inte alls visste. Och jag sa till henne att aven om jag bara har traffat nanny nagra fa korta ganger och ju inte ar en slakting pa nagot satt, sa har jag ju faktiskt blivit en del av Sheenas familj och jag kanner verkligen med dem och fick faktiskt en liten klump i brostet.

Begravningen ar 23 juni och jag ska folja med och ta hand om Anna under sjalva sermonin och sa far hon (och jag) vara med efterat pa mottagningen hemma hos morfarn. Kanns lite konstigt att vara med dar iom att jag inte kanner manga som kommer vara dar. Dessutom, vad sjutton ska jag ha pa mig?!

Pa onsdagen akte barnen och Sheena till morfarn och Sheenas syskon sa jag var ledig. Riktigt skont! Jag slappade framfor tv:n i flera timmar, sov lite och pysslade ommig sjalv. Pa kvallen motte jag upp Jacob ipa Liverpool st och vi gick for drinkar i Shoreditch. Han tog mig till flera stallen dar jag aldrig varit forut, men som definitivt ska besokas igen. Det finns sa sjukt mycket haftiga, orginella stallen dar som man inte hittar nagon annanstans i London. Iom nattbussen som jag hoppade pa vid Old st var jag inte hemma forran efter 2, men det var en ovanligt kul onsdagskvall och kul att hanga med en svensk for omvaxlings skull.

Ikvall ska au pairerna ut i Stratford. Forhoppningsvis hanger Jenns kusin med. Han ar har pa besok i nagon vecka.
Det ar tunnelbanestrejk i London- valdigt irriterande. Men pa kvallarna gar den av nagon anledning mellan Epping och Liverpool st sa det blir nog inga promlem ikvall.

Kul for Jon och skont for mig ar att han har jobb hela veckan!
Hejhej!

Tjallalalla tjallalalall...

Jaha, annu en helg avslutad. Som vanligt blev det en mycket bra en. Torsdag var den au pair-kvall i leytonstone for en gangs skull. Jag, Nadja, Ula, Pauline, Kylie, Katarina och Anna samlades pa O'Neils. Dar blev det MYCKET skratt, snack och kareoke. Vid 1 brot vi upp och Ula holl mig sallskap, tillsammans med lite skrapmat, i vantan pa min nattbuss som borjar ga vid 2. Da jag bytte buss i Wansted satt nagra i som jobbar i spanska restaurangen mittemot busshallsplatsen pa ute serveringen och de tyckte jag lika garna kunde satta mig vid dem som att sitta dar ensam 2 meter bort. Sagt och gjort, det gjorde jag och stiftade darmed bekantskam med Anne, Julia (som bada jobbade dar) och Jeff (deras stamkund). Jattetrevliga allihop och det slutade med att jag blev kvar dar nagon timme, delade lite vin med och lat ett antal bussar passera. De tyckte absolut jag skulle soka jobb dar nasta ar och det skulle ju inte vara helt fel! Som tur var visade det sig att Jeff bodde 2 min fran mig sa jag fick plats i taxin hem och kom da hem ca 3.30. Mycket trevlig kvall fran borjan till slut!

Fredagen blev lugn och jag unnade mig att inte gora nagonting. Jon vantade dessutom pa besked om eventuellt jobb pa eftermiddagen och i sa fall hade jag fatt ta hand om barnen sa jag kunde anda inte aka langt bort utifall att. Pa kvallen daremot var det fullt os! Jag motte Lisa vid Tottenahm Court Road  strax efter kl 20 och tillsammans gick vi till Bar Salsa (96 Charing Cross Rd). Sedan blev det salsa for hela slanten med alla huggers! Vi har borjat mer och mer tillsammans forutom att dela ut free hugs, kul! De som var dar var jag, Lisa, Rebecka, Billy, Stuart, Marine och Leonardo. Tyvarr var manga tvungen att aka innan tolv for att hinna med sista tunnelbanan, men jag och killarna holl modet uppe och hade hur kul som helst! jattebra liveband och alla mojliga sorters manniskor. Riktigt duktiga lationosar och (hrm) mindre duktiga tanter i blommiga storkjolar, men det var det som gjorde det sa kul. Jag och Billy var det perfekta dansparet och holl hart i varandra da ingen av oss kan dansa salsa alls, men gud sa kul vi hade! Vid tva drog han, jag och Stuart oss bort mot vara olika nattbussar och led med varandra for vara varkande fotter och billy som skulle upp och jobba tva timmar senare.. Bussresan gick bra fram till slutet da jag for forsta gangen lyckades sova sa djupt att jag missade mitt stop och vaknade upp pa endstationen av chafforens ljuva stamma "time to wake up!". Jag hade aldrig varit i Woodford Wells och kande inte alls igen mig, men jag gissade att det inte var alltfor langt hem sa jag borjade en hurtig powerwalk i iskallt, piskande regn, at samma hall som bussen kommit ifran. Som tur var kande jag relativt snart igen mig och vid 4 var jag hemma och somnade gott!

Lordagen var ju 6e juni, nationaldagen med andra ord, och det var ju tvunget att firas! Eller firas och firas, men nagot var vi ju tvungna att gora i allafall. Sa jag, Lisa, Nadja, Anna, Julie, Jonna, Pauline, Niklas och Christofer traffades vi Baker Street och gick till en helsvensk pub pa York St. Dar hade de tyvarr ingen lunchmat sa vi gick till en annan pub i narheten och at och snackade om allt och inget och larde kanna varann lite mer. Sedan gick vi dock tillbaka till svenskpuben for ol och svenska "hits" i hogtalaren (nar vi graver guld i usa, e-type och markoolio...). Riktigt trevligt och mycket skrattande. Sedan gick Pauline, Anna, Julie och Jonna, men vi andra plus Fredrik Hellander som anslot laddade for fotbollen sverige-danmark som sandes kl 19. Snabbt var puben proppad med svenskar plus nagra fa, latt overforfriskade danskar och ett par engelsman. Kul! Tyvarr forlorade ju Sverige, men vi hade en bra stund dar anda. Darefter akte jag, Nadja, Lisa och Fredrik till Leytonstone for att ga pa den afro-karibiska klubben dar men det slutade med att vi hamnade pa O'Neils istallet. Da vi kom dit vid tio var det bara vi och nagra till som satt och kollade pa golf sa vi satt bara och snackade. Men sedan sa det bara poff och sa var hela stallet fullt! Vi spenaderade sedan nagra riktgit bra timmar i klubbdelen dar det spelades riktigt bra musik. Bra blandning! Vid 3 knallade Nadja hemat och vi andra satte oss pa vara olika bussar hemat.

Da jag vaknade vid 10 pa sondagen var jag riktigt mor efter 3 galet intensiva natter och ville egentligen bara sova. Men biljetter till Romeo and Juliet var bokade till kl 13 pa Shakespear's open air globe theatre. Sa jag traffade Jenn och Rita kl 12 vid St Paul's. Precis innan vi gick over bron hande nagot som bara hander i London. En jattehog med helnakna manniskor lag mitt pa gatan och alla hade djurhuvuden (..masker) pa sig och latsasblod malade over hela kroppen! Runt om kring star sakert 40 fotografer och "hogen" skriker nagot om att folk ska sluta anvanda pals. Sarskilt mycket uppmarksammade de att de hoga svarta hattarna som vakterna vid Buckingham Palace bar ar gjorda av bjornpals. Hade jag ingen aning om och det ar ju faktiskt ratt hemskt.. Jaja det var en ovantad handelse i allafall. Romeo and  Juliet var underbar! Jattebra (och snygga) skadespelare, bra musik och vacker scen. Kul att se den med Jenn och Rita ocksa, da vi har pratat om det i evigheter. Kostade bara £5 och holl pa i 3 timmar sa jag rekomenderar verkligen att se den. Da det var slut akte jag, trott som jag var, hem och fick fantastisk god "roast diner" med familjen. Satt lange och pratade med Sheena och Jon vilket var ett tag sedan nu. Sedan blev det tv i sangen for min del innan jag somnade.

Sa jag attt det var en bra helg?!  =)

Idag har Jon for forsta gangen pa lange varit och jobbat, vilket ju var jattekul. Sheena har daremot varit uppe hos sin mamma tillsammans med pappan och alla syskon, da mamman nu ar doende i cancer. Nu handlar det bara om dagar sa det har sa klart varit det som allt kretsar kring har hemma just nu. Vi har pratat mycket om det och nu har Sheena slutligen berattat for tjejerna som nog borjar inse vad det betyder, i allfall Mia. Sa jag har aven "varnat" lararna om situationen idag. Trakigt for "nanny" ar bara lite over 60 och jattegullig och Sheenas pappa ar helt forstord. Sheena aker dit imorn kvall ocksa och tar med sig Jon och jag tar hand om flickorna. Tur i oturen ar att det hander nar de har en au pair som varit har sa lange och som de kanner val och inte en ny.

En annan sak: Sheena har haft kontakt med flera au pairer och aven jag har haft kontakt med en av dem och nu ar det nastan bestamt att nasta au pair blir en 22-arig tjej fran Irland. Blir nog bra, men usch vad konstigt det kanns!

Nu ska vi snart kolla pa Edward Scissorhands tror jag.
Hejhej!

Back in London town

Jaha da var man tillbaka i jobbstressen igen da efter 11 dagars ledighet.. Nagot ditat i allafall. Tillbaka pa jobbet ar jag men sarskilt stressigt har det inte varit hittills. I dag var det ca 25 grader varmt och vi har varit ute hela dagen. jag och Anna hangde forst med Jenn och Bella i parken och jag fick hora allt om Jenn knappa aventyr i Osterrike som jag blir mer och mer irriterad pa att jag inte kunde hanga med pa! (Aven om jag haft en toppenvecka i UK! mer om det snart) Jag och Anna hade picknick-lunch i parken innan nursery och solen stekte pa ordentligt. Vid femtiden kom Jon hem och hade kopt med sig en "paddling pool", det vill saga en liten barnpool. Jag har nog aldrig sett tjejerna sa overlyckliga! Helt saliga. Sa nu kommer mitt jobb bli ratt  skont de narmsta veckorna hoppas jag! Darefter har jag slappat, kollat pa "That Peter Kay thing" (nagot som du skulle gilla pappa!), pratat i telefon och gatt en langpromenad fram och tillbaka till Green man roundabout som ligger vid Leytonstone.

Torsdag morgon skjutsade papa Jon mig till Walthamstow och dar tog jag tuben till Victoria st. Hade lite problem att hitta till Vic coach st men som val ar lyckades jag till slut och jag hann i god tid till min buss som gick halv 9. Kvart over 12 var jag framme i Derby och dar mottes jag av Susanne och hennes underbara systersoner Adam och Ben, 7 och 5 ar. Supersota och urtrevliga! Jag foralskade mig snabbt i Adam. Jattekul att traffa Susse igen sa klart och vi hade ju en hel del att ta igen da vi inte setts pa nastan 3 man. VI fikade forst pa cafeet dar hon jobbar, sedan fick killarna sig en tur pa den jattestora Hulk-sliden och sedan akte vi hem till Mickelover dar de bor. Traffade Richard, pappan, och lite senare aven Maria, Susses syster. Jattetrevliga bada tva. Tva av deras vanner kom pa middag (chili con carne), sedan promenad med Susse, Maria och hunden Dakota langs jattefina falt i narheten av huset.

Pa fredag morgon akte de ivag pa husvagnssemester och vi hade huset for oss sjalva. Inte helt fel! Vi levde riktigt sommarlovsliv, solade, sandpapprade och oljade in utomhusmobler, cyklade, etc. Vi akte in till Derby och kollade i affarer som det faktiskt fanns ett riktigt bra utbud av.  At god mat (chili och egenlagad klyftpotatis). Pa kvallen sag vi till att for en gangs skull ha gott om tid att gora oss i ordning for utekvall som denna kvall sa klart blev i Derby. Vi betade nastan av det mesta som fanns i stan och traffade mycket kul folk. Bland annat varldens minsta och blygaste soldat, en kille som pa darrande stamma forsokte ta upp kampen om vem som egentligen sjong bast- han eller jag och Susanne.. No coments. Aven surfganget fran Cornwall inneholl ju manga roliga personligheter. Sarskilt han som talade i falsett och sjalvklart aven Giles och Adam. Armbrytningen var ocksa en rolig anekdot fran kvallen, eller hur Susanne?! Lyckad utekvall!

Vi sov till kl 13, nagot som chockade Susanne, sedan ordnade vi frukost, planterade blommor, hade lite jympa i tradgarden, spelade och sjong, at mat (chili och pommes), kollade pa manga avsnitt av underbara serien "In betweeners" och cyklade pa kvallen ner till the local pub. Dar var det mysigt och vi hade trevligt dar en stund innan vi beslot oss for att aka hem och sova.

Pa morgonen tog vi bussen in till Derby och Susse gick till jobbet och kl 10.25 satte jag mig pa bussen tillbaka hem. Mycket skratt, sjungande, tranande och en hel del till blev det! :)

Kl 14 var jag framme pa Victoria och da akte jag till Hyde Park dar jag solade med Lisa, Anna, Julie och Jonna. Efter ett tag var det bara jag och Lisa kvar men vi hade det sa skont i solen i ytterliggare nagra timmar. Vid 19-tiden gick vi bort till Speaker's Corner for att saga hej till mina kramande vanner. Det slutade med att hela ganget gick upp till Jame's st och satt pa en uteservering i nagra timmar. De andra som var dar, forutom jag och Lisa, var Stuart, Billy, Rebecka, Emelie och tva andra franska tjejer som jag aldrig kan minnas namnet pa. Billy och Rebecka chockade alla med att ha blivit ett par hastigt och lustigt- jattekul! Vi bestamde att alla ska ga till en salsabar pa Charing cross rd pa lordag. Nadja kommer ocksa sa det ska bli superskoj! Vid 22.30 var jag hemma och da somnade jag gott efter en riktigt harlig ledighet! =)

puss o gonatt!

RSS 2.0