Forsta veckan i Cornwall...

...har varit underbar! Det borjade med att vi anlande till Stansted tidigt forra torsdagen. Da hyrde vi bil och akte till min au pair-familj i Woodford Green i nordostra London. De var helt  underbara, unga, glada och roliga! Tyvarr var bara den yngsta tjejen, Anna, hemma, Mia var i skolan, men hon var jatteharlig! formodligen varldens sotaste och riktigt rolig, jag kanner pa mig att vi kommer komma bra overens och ha kul ihop! Woodforg Green ar en forort, men var ett helt eget samhalle. Fran borjan var det nog en by, men nu finns det ratt mycket affarer, restauranger och pubbar. Hela omradet och huset var riktigt brittiskt, precis som man tanker sig! Och det finns en jattestor, lummig park i narheten dar man nog kan ha manga lekar och picknickar med au pair-barn. Jattemysigt!

Sedan bilade vi langsamt, med tva natters uppehall pa mysiga bed & breakfasts pa den engelska landsbyggden, ner mot Cornwall. Pa lordag eftermiddag var vi framme hos David och Chris. De bor pa the Lizard, nastan langst ner i Cornwall, pa landet, nara havet. Det ar underbart vackert har, landskapet ar vilt med dramatiska klippor som stupar ner i havet och vidstrackta vita strander kantat av palmer, samtidigt som det lummiga vanliga brittiska falten och angarna alltid finns i narheten.

Forsta kvallen bjod Chris och David oss pa middag tillsammans med deras basta vanner, John och Vanessa, som var hur trevliga som helst! Jag blev helt kar i John som var precis sa som man tanker sig en aldre, engelsk gentleman. Ni vet, "Do you want some more, love?" Sa rart!

Dagen darpa hade vi barbeque-lunch med Chris och David och hennes foraldrar som aven de var jattemysiga. Sedan tog vi en langpromenad pa the Lizard, over jattevackra angar, langs klippkanter och nere pa stranden.

Darefter har vi akt pa lite olika utflykter, framfor allt till olika strander, for vadret ar fantastiskt. (Vilket betyder att jag ar rod som en krafta...!)

Chris och David har nu akt till Italien en vecka och vi lanar deras hus under tiden. De ar sa gulliga och har tjatat som bara den pa mig att jag ska ta med en kompis och halsa pa dem i host nar jag bor i London. Skulle vara jattemysigt sa det ar klart jag tackade ja!

Okidoki, nu ska vi aka till en strand som Chris rekommenderade men som vi inte lyckades hitta haromdagen. Ha det fint allihop och ta garna en titt pa globalbloggen: globalfamily.blogg.se och las om Susannes aventyr i Bangladesh!

5 timmar

Nu lämnar jag hemmet för att bege mig mot flygplatsen kl 03.00. Skavsta är det som gäller och därefter är det inte lång tid förrän jag och familjen är på Stansted i London. Där ska vi hyra bil och åka till Woodford Green där vi ska hälsa på min au pair-familj för första gången! Är totalt livrädd..! Men samtidigt otroligt nyfiken på att se hur de är, hoppas verkligen att vi klickar med varandra!

Ha det fint så ses vi la om 2 veckor!


Packning för ett år

Vad tusan ska man packa när man ska vara borta ett helt år?! Det känns som om man ska knö ner ett helt år i väskan och det känns synnerligen krångligt. Den ena väskan har jag så klart med mig då jag åker dit för att stanna men den andra tar jag med och lämnar i morgon då jag hälsar på familjen. SÅ den väskan försöker jag fyllar med prylar, vinterkläder och sådant jag inte använder så ofta att jag vill ha det i Cornwall. Så nu är hela vardagsrumsgolvet fullt av prylar som ligger huller om buller och gör mig nervös.


Närmaste veckorna blir uppvärmning

11 Augusti lämnar jag Mariefred och Sverige för att bosätta mig i Woodford Green i nordöstra London. Där ska jag bo hos familjen Lilley som består av mamma Sheena, pappa John, Mia och Anna, 3 och 6 år gamla och två katter. Där planerar jag att  bli en underbart bra, snäll, rolig, cool och äventyrlig au pair som gör nya spännande saker med mina au pair-flickor. Väskorna är packade med massor av pyssel, fingerfärg, trolldegsrecept och tygpennor som ska plockas fram regniga dagar.

Men först åker jag på semester till England på torsdag med familjen och är där i 2 veckor. Första dagen ska vi hälsa på au pair-familjen för att säga hej och lämna lite packning. Spännande! Hoppas det känns rätt och att vi klickar, annars känns det ju inte lika exalterande att veta att man ska tillbaka 3 veckor senare och tillbringa ett år tillsammans med dem.. Jaja, det blir nog bra det där. Därefter bilar vi ned till Cornwall i sydvästra England med några stopp på mysiga Bed & Breakfast. Sedan umgås vi med underbara David och Chris, solar och badar. Kommer att bli jäkligt besviken om det inte är bra väder så man kan gassa på de långa stränderna och ha kul med bror min i de gigantiska surfvågorna. Förra Cornwall-semestern var ju helt idealisk så jag har väl tagit lite för givet att det ska bli lika perfekt i år. Jaja. Det blir nog kanon hur som helst!

         

London hägrar

London. London. London.
Smaka på ordet.

I metropolen London kommer jag förhoppningsvis snart känna mig hemma och vant springa runt på de stora världskända gatorna, sitta på café i mysiga små okända kvarter och ha picknick i parker med nya och gamla vänner. Konstigt. Men spännande. Och fantastiskt roligt!

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0